Druk, druk, druk

Soms heb je van die weken. Allerlei afspraken die maanden van te voren worden gepland kom net te samen in 1 week. Later nog wat noodzakelijke afspraken op het laatste moment en je hebt opeens een rij dagen met afspraken achter elkaar. In zulke tijden komt er hier niks van grote handwerk projecten. Nu toch even een paar foto's gemaakt van verschillende kleinere dingetjes waar ik mee bezig ben of ben geweest.

babyvestje

Allereerst deze, een babyvestje naar het patroon van de Five Hour Baby Sweater van Yarntootin . Een medebreister op het Breicafé wilde deze graag maken, maar het lukte niet van het engelstalige patroon. Daarom heb ik aangeboden om het voor haar te vertalen. Tijdens het vertalen heb ik gelijk het vestje gebreid van een bol Saskia garen op pen 3,5. Het was een leuk patroontje om te breien, te beginnen vanaf de nek. Ik denk dat ik in de toekomst dit basispatroon nog wel eens zal breien en dan met wat andere steken er in. 

slofjes

Een andere café bezoekster breit regelmatig deze slofjes. Zij breit echter alles wat ze maakt naar voorbeelden, waarvan ze ook een heleboel in haar hoofd heeft zitten. Dinsdag heeft ze me dit patroontje uitgelegd. Ik had wat garen over van het vestje, een restje wit was snel gevonden. Dinsdagavond ben ik met een slofje begonnen. Gisteravond verder met de laatste twee witte patroontjes, maar tijdens DWDD was mijn blauwe garen op. Ik had geen zin om naar boven te lopen voor een nieuwe bol en ik had toevallig aan het eind van de middag een ander project weer beneden in de kast gevonden. 

Kantsjaal

Dat was deze kantsjaal uit het boekje wat erbij ligt. Dat boekje houdt de vervelende rondbreinaald een beetje onder controle zodat ik het werk nog enigzins plat op de foto kon zetten. Deze sjaal wordt gebreid van een streng merino wol, Filigran lace no 1 van Zitron. Het kantpatroon is in dit gedeelte van de sjaal een vrij simpel repeterend patroon. De eerste naalden vond ik het wel lastig, omdat ik toen het verloop van het patroon nog niet goed kon zien. Gisteren ging het breien lekker vlot. Waarom was ik het project even kwijt? Gewoon helemaal vergeten dat ik het in de kast had weg gelegd omdat poes Guus steeds met de bol wol aan de haal ging. Meestal kan ik het project waar ik mee bezig ben gewoon in een tas bij mijn stoel neerzetten. Maar sommige wolletjes oefenen een heel grote aantrekkingskracht uit. En dan gaat Guus slepen met de bol wol. Ben er nog niet uit op wel materiaal hij extra dol is. Hij deed het met de wol/acryl van de roodwitte sterren trui heel erg. Daarmee is hij vorige herfst met 1 kluwen, die ik al eens in een bol had gedraaid omdat er door zijn schuld een knopen warboel van was gemaakt, het hele huis door gekomen. Was ik in de keuken bezig geweest, zie ik door de gang, de trappen op een draad lopen naar zolder achter dozen etc. langs en later weer naar beneden. Soms hebben die beesten toch rare kuren. 

Reacties

afbeelding van Tania

Tania (niet gecontroleerd)

Wat een schattig babyvestje!
Haha, die poesies toch hé!
Ik heb mijn drie poesies goed geleerd gekregen dat ze van mijn wolletjes en draadjes moeten afblijven.
Maar nu is er een nieuwe poes in huis.
Dat is weer heel de tijd 'nee' zegge, onder het borduren of haken!
Maar deze zal het ook wel leren, hoop ik ;-)