Slof en tas

Tussen huishouden, tuin en afspraken door ben ik nog steeds met allerlei kleine dingetjes bezig.

slof

Hier 1 affe slof. Tenminste af, er moet nog een koordje door het randje hoorde ik afgelopen dinsdagmiddag van de dame die me het patroontje leerde. Het lijkt zo vrij klein, maar dit exemplaar past om mijn voeten, maat 37. Het tweede exemplaar moet nog gemaakt worden. Is toch leuker om ze als voorbeeld paar te hebben, dan zo een eenling. 

begin tas

Vorige week dinsdag kwam er een vriendin op de koffie. Zij had een Sas Shop tas gemaakt. Ik vond hem leuk en ik wist dat er hier in huis nog zo'n jute tas was. Het patroon daarom maar opgezocht op 't internet, zaterdagmiddag garen gekocht en begonnen. Na een tijd niet haken is dat altijd voor de handen wel even wennen. Daarom heb ik steeds tussen het haken van enkele toeren een pauze ingelast. Dinsdagmiddag kon ik in het breicafé de laatste rand haken. Mijn bedoeling was om ook direct te beginnen met in elkaar naaien. Maar ik had mijn verkeerde haak mapje bij me, met de verkeerde dikke naald. Toch even begonnen, maar ik had ook geen spelden om het geheel mooi verdeeld even vast te zetten. Gelukkig kon ik nog even verder breien aan een sok. 

shoptas

Thuisgekomen ben ik wel begonnen met naaien. Gistermorgen heb ik dat afgemaakt. Tot slot ook nog met het zwarte garen om de handvatten gehaakt. Anders stak het bruine jute zo af bij het blauw/zwart van de tas. Heb ik toch mooi een nieuwe tas om mee te nemen wanneer er losse boodschapjes gedaan moeten worden. Hoeven er geen plastic zakjes om. 

Nu heb ik me voorgenomen om de fruitquilt te dubbelen. Dat ligt al weer heel wat maanden klaar. Alleen in de wacht omdat ik in eerste instantie dacht dat ik stof breed genoeg had voor een achterkant aan 1 stuk. Vanmorgen op de grote tafel toch maar eens gaan kijken hoe en wat. Er blijkt ongeveer 30 cm bij de zijkant aan te moeten. En o, verrassing dat lukt wel om dat in enkele delen uit de stof te halen. Ik heb eerst de stof even in de wasmachine gegooid. De fruitstofjes heb ik ook gewassen. Kan ik morgen echt beginnen met de achterkant te maken. 

fris en fruitig

Even nog een foto ter herinnering. En lekkere top om te quilten toch deze zomer. 

Reacties