Alle blokken zijn klaar

Tijd om de vorderingen aan de jellyrollquilt op te schrijven. Het schiet immers lekker op.

arrowhead

Het blok arrowhead ligt klaar om genaaid te worden. Weer gewoon als een reuzen nine-patch, dat bevalt me toch het beste met het strijken van de naadjes. 

arrowhead af

Een dagje later was ook dit blok af. Het naaien met het patchwork voetje begint me steeds beter te bevallen. Ik ben zo blij met alle nette puntjes. 

streak of lightning

Dit was het laatste blok wat ik nog moest maken. Samengesteld uit de resten van de strips die ik voor de andere blokken had gebruikt. Was nog een klein beetje puzzelen, kleuren met voldoende contrast en daarbij moest dan wel genoeg van de strip over zijn om er 8 vierkantjes uit te snijden. 

alle blokken

En zo had ik vrijdagmorgen alle blokken af. Ik heb ze gelijk even uitgelegd op de tafel om te zien of de verdeling me naar de zin was. De blokken liggen nu in de volgorde waarin ik ze heb gemaakt. En ik moet zeggen dat het zo wel naar mijn zin is. Dus op vrijdag middag heb ik de sashings gesneden en tussen de blokken neergelegd, zodat ik ook kon bepalen welke kleur hoekblokjes ik er waar tussen wilde plaatsen. 

sashings er tussen

Zo lag het spul uiteindelijk op tafel. Ik heb jammergenoeg geen design wall. Daarom de kleine lapjes van de tussen blokjes aan de horizontale repen gespeld. En daarna per rij op gestapeld. Inmiddels heb ik drie van de rijen met blokken genaaid. Ik ga proberen om vandaag de laatste rij te naaien. Dan kan ik daarna de smalle repen aan elkaar zetten. 

Reacties