Kantsjaals

Als jonge meid van een jaar of 16/17 vond ik het al leuk om ingewikkelde kantpatronen te breien of te haken. Ik heb in die tijd wat kleedjes gemaakt. Met garen wat zo fijn mogelijk was. Een deel van die kleedjes heb ik nog. Ook nu vind ik het kantbreien nog steeds erg leuk om te doen. Ik ben nu ook al een tijd bezig met een kleed, alleen fotografeert dat niet zo makkelijk wanneer je nog niet zoveel gebreid hebt. Plus dat is best een ingewikkeld patroon en daarom gaat het niet zo snel. Afgelopen winter ben ik daarom daarnaast ook met een ander kantbreiproject begonnen. De NACOYA sjaal naar een patroon van Marleen van der Vorst van Dutch Knitting design. Een boekje met hun patronen van haar heb ik enkele jaren geleden op de beurs in Zwolle gekocht. Samen met een streng dunne wol van Zitron.

Nacoya sjaal

Het grootste deel van deze sjaal heb ik de afgelopen tijd in allerlei wachtkamers gebreid. Het patroon leende zich daar prima voor, steeds twee zich herhalende naalden, met een patroontje over 6 steken. Vorige week ben ik ook in de avonduren aan dit project gaan breien. Ik naderde het eind en wilde hem graag af zien. Gisteren tijdens het kijken naar de Tour heb ik enkele pennen gebreid en gisteravond kon ik gaan afkanten. Dat duurde ook nog wel even, want er stonden inmiddels meer dan 300 steken op de pennen. Nu moet het geheel natuurlijk nog opgespannen worden, zodat het kantpatroon mooi uit komt. Daarna maak ik nog wel weer een foto. 

Ook dit voorjaar heb ik weer een streng garen gekocht op de beurs in Zwolle. Een streng  lace zijde bij www.wolmetverve.nl Mooi dun garen met een prachtige glans. 

tussazijde

De kleur komt op de foto niet helemaal goed over, maar neem maar van mij aan dat het prachtige turqoise tinten zijn. Eerst moet ik nu een bol maken van deze streng. Daarna kan ik een begin maken met het patroon Gail( aka Nightsong) van Jane Aroujo. Een heel ander patroon dan dat van de sjaal hierboven. Het bestaat uit heel veel kantblaadjes. 

Reacties