Begin van de Gail shawl, met valse start.

Nadat ik deze week de kant shawl had afgemaakt ben ik daarna begonnen aan een nieuw project. De Gail aka Nightsong shawl van Jane Araújo. De streng garen moest ik natuurlijk eerst tot een kluwen opwinden. O, daar heb ik zo'n hekel aan. Ook al omdat ik niks geschikts heb op de streng op te hangen. Die moet rond beide knieën en dan krijg ik best wel last onder in mijn rug. In etappes ben ik een kleine 3 uur zoet geweest met het maken van een hele dikke bol zijden garen. Daarna kon het breien beginnen. Het patroon is duidelijk, niet heel erg moeilijk. Alleen in het begin is het uitkijken, omdat je het verloop van het patroon nog niet goed kunt zien. 

begin Gail

Gistermorgen had ik dit, 1 keer de naalden 1 tot en met 38 gebreid. Nu was het een kwestie van herhalen met steeds meer blaadjes. Alleen...., ik was aan het breien op pen 4,5. Deze had ik ook voor de vorige shawl gebruikt en bij dit garen stond pen 2 tot 4,5. Aangezien ik vrij strak brei, ik moet vaak een half tot een heel nummertje hoger nemen dan bij een beschrijving staat, was ik dit project ook weer op diezelfde 4,5 begonnen. Tijdens het breien begon ik het echter al te los te vinden. Op de foto hierboven trekt het geheel wat in elkaar omdat het niet onder spanning staat. Zodra ik het echter iets begon te rekken verdween veel van het contrast tussen de omslagen en de rechte steken van de blaadjes. Daarom heb ik het maar weer uitgehaald en ben opnieuw begonnen met breien op pen nummer 4. 

gail

Kijk nu vind ik het patroon mooier uitkomen. In de rechte steken zit net even een beetje meer samenhang. Het garen breit trouwens heel erg fijn. En het effect van het verfbad vind ik ook erg mooi worden. Vandaag ga ik denk ik hier weer mee verder. Het wordt weer zo warm, onder de quilt zitten dat doe ik even niet. Ook al zit de quilt in de ring, ik zit toch met mijn benen onder die grote deken. De borduursampler heb ik even opgeruimd, even zat van, komt over een tijdje wel weer. 

Reacties