Even een update

Nog even een update van de breiprojecten.

blanket

Zover ben ik nu met de deken van sokkenwol. Twee restanten zijn nu opgebreid. Ik ben net begonnen met de derde. Straks ga ik nog even weer buiten zitten en weer een stukje verder breien. Buiten is dit toch het handigste project om mee bezig te zijn aangezien het best wel waait. Patronen die je moet lezen zijn dan niet zo handig. 

gail

De Gail shawl gaat ook erg lekker. Bij sommige toeren is het even uitkijken. Ik heb dan ook steeds het magneetbord met patroon wel op mijn schoot liggen. Dit patroon lukt niet om zo uit het hoofd te breien. Mijn niet tenminste. 

tablethoes

En nog iets heel anders wat ik gistermiddag heb gemaakt. Sinds een paar jaar hebben we een tablet van het Kruidvat. Het heeft natuurlijk een heel ander formaat dan de standaard Ipad ofzo. We hadden daarom nog nooit een goede hoes gevonden. Aangezien we dit jaar het apparaat mee willen op vakantie moest er nog wel een hoes komen. Deze heb ik gistermiddag gemaakt. Even struinen boven tussen de lappen restanten en daar lag dit lapje nog, over van de achterkant van de wilde katten quilt van Justin. 

open

Na wat denkwerk ben ik uiteindelijk voor een heel simpele constructie gegaan. Eerst een strook stof gesneden uit de volle stofbreedte. De hoogte van de tablet plus naden. Op de verkeerde kant van de stof heb ik op een helft een strook quiltvlies gespeld. Daarna de boel dubbelgevouwen met de goede kanten op elkaar en de beide lange zijden gestikt. Met nog een hoekje van de korte zijde. Nu kon ik het geheel gemakkelijk keren en de opening heb ik gesloten door gewoon het geheel rondom door te stikken. In eerste instantie wilde ik de tablet gewoon rechts plaatsten. Maar het bleek dat ik deze in het midden kon plaatsen en dan gewoon de boel met twee flappen dicht kon slaan. De bandjes van breed elastiek was even vogelen. Maar in amper anderhalf uur was het geheel af. 

Reacties

afbeelding van Joke

Joke (niet gecontroleerd)

Hallo Dineke
Wat een lief pimpelmeesje
Ben maar even heel brutaal,zou ik dit patroontje van jou mogen hebben
Maak een herinnerings lapje voor mijn overleden moeder
graag hoor ik van je
gr.joke