De Dreambirdshawl

Met het breien van de shawl ben ik nog altijd lekker bezig. Het gaat niet heel hard, gemiddeld een veer per dag als ik aan breien toekom tenminste. Maar zo zijn er al wel een serie veren af.

dreambird

Op zich is de shawl simpel te breien. Gewoon recht en averecht. Je moet alleen steeds heel goed tellen. Als markeerders gebruik ik nu twee kleurtjes loombandjes. Ik had eerst op een stel gele een zwarte streep gezet met een permanentmarkeerder, maar dat vervaagde me toch te veel. Ik heb gisteren een zakje roze bandjes meegenomen bij de Action. En nu kan ik echt in 1 oogopslag zien met welke keerpunten ik te maken heb. Na het breien van 8 veren heb ik het verloop van het patroon wel in het hoofd zitten. Toch heb ik nog steeds wel mijn magneetbordje met het patroonoverzicht bij de hand. Zodat ik niet echt in het werk hoef te zoeken hoe ver ik nu ben. Afgelopen dinsdag had ik dit project ook meegenomen naar het breicafé en dat ging op zich prima. Tijdens het breien kan ik wel tellen en luisteren. Reactie geven komt dat hooguit na het afbreien van een toer. Alleen op het moment dat de bingo in de naast gelegen zaal begon, ben ik na een tijdje maar verder gegaan met het breien van een sok. Tellen terwijl er hardop nummers worden afgeroepen dat gaat echt niet.  

Reacties

afbeelding van Pauline

Pauline (niet gecontroleerd)

Wat mooi1 Ik ben net begonnen met een shawl met driehoekige punten, dat lijkt er volgens mij best veel, op. Ik werk daar ook met steekmarkeerders en zit ook te denken aan loombandjes, dat is tenminste soepel en makkelijk in gebruik.
Succes!