Eindelijk weer een blogje

Eindelijk weer een blogje met wat vorderingen hier. Het ging allemaal wat langzaam de laatste weken. Dankzij een flinke verkoudheid had ik echt geen zin om de afgelopen weken achter de naaimachine te kruipen. Wat heb ik wel gedaan? Nou, wat breien maar vooral veel tv kijken. De hele Downton Abbey serie tot en met seizoen 4 heb ik bekeken. Prettig om de tijd dan mee door te komen als je te lamlendig bent om verder iets te doen. Deze week gaat het gelukkig een stuk beter. Ik ben begonnen met het in elkaar zetten van het Wenzel vest voor Fouchienus. Na een hoop gezoek heb ik daarvoor uiteindelijk maar een pakje nieuwe wolnaalden gekocht. Zo stom dat ik mijn oude naald ben kwijt geraakt tijden het in elkaar zetten van mijn vest. Daar moet alleen nog een boordje op nu, maar de rondbreinaald is in gebruik met de Dreambirdshawl. Zaak dat ik daar ook weer mee verder ga.

binnenkant wenzel

Hier doe ik eerst elke dag een beetje van, het weg werken van de draadjes. Dat zijn er best veel en ik vind het niet het leukste karweitje, maar in etappes kom ik er wel. 

sunnyside

Ondertussen ben ik begonnen met het breien van dit vest. Sunnyside, een patroon wat ik een tijdje geleden kocht via Ravelry. Het garen is Big Fabel van Drops. Het vest woord gebreid vanaf de bovenkant. Nu zitten er daarom heel veel steken op de rondbreinaald voor de volledige schouderpas. Deze foto heb ik genomen met flits, omdat het steeds veel te donker is om een gewone foto te maken. De kleuren van het garen zijn gelukkig niet zo fel als op de foto. 

Vanmorgen ben ik ook weer naar boven gegaan voor een rondje vierkantjes naaien. 

twosies

In plaats van de driehoeken liggen er nu heel veel vierkantjes op het bureau. Ik zet ze eerst twee aan twee aan elkaar. En dan wel zo dat ik steeds 4 gelijke combinaties heb. 

twosies

In deze bak liggen al twee stapeltjes met "twosies". Wanneer ik alle vierkantjes zo tot setjes van twee heb gemaakt, ga ik er vervolgens blokjes bestaande uit 4 vierkantjes van maken. Maar het duurt nog wel even voor het zover is. Voor een grote twee persoonsquilt heb je toch eerst heel veel kleine lapjes en ben je wel even bezig met elke stap. Dat geeft echter niet.