Breiwerken

Nadat ik enkele weken terug het Sunnyside vestje had klaargemaakt wilde ik even geen groot nieuw breiwerk meer beginnen. Maar eerst de beide shawls af die er nog liggen. De Dreambird en de Gail shawl. Met de eerste ben ik lekker bezig geweest. Maar ik kwam er achter dat twee bolletjes van honderd gram te weinig is voor de shawl die ik wil maken.

dreambird

Ik ben nu bezig met de 15e veer, en de shawl kan om mijn schouders, maar dat houdt niet echt over. Van het garen voor de veren heb ik nog genoeg voor een paar extra veren, alleen mijn bolletje achtergrond garen is op. Garen nummers op geschreven en meegenomen gisteren naar Veendam, maar helaas was het ook in de winkel niet meer op voorraad. Nu is het even wachten tot de bestelling van dit garen binnen komt. In de tussentijd ben ik overdag bezig met het breien aan de Gail shawl. Daarbij staan er zo langzamerhand heel wat steken op de breipennen. Voor een foto van die shawl moeten jullie even wachten, op de rondbreinaald laat de shawl zich niet mooi op de foto zetten. 

Nu had Fouchienus het deze week weer een paar keer koud. Tja, geen wonder ook het vest wat hij droeg was een katoenen vest. En dat geeft niet echt veel warmte deze tijd van het jaar. Daarom gisteren maar eens even gaan kijken naar wol. 

visserstrui

Bij de Zeeman enkele bollen blauwe Royal gehaald. De grijze trui die ik vorige winter heb gebreid vindt hij lekker zitten dus nu nog maar eens een trui van dit garen. Een tijdje terug had ik van de bibliotheek het boek over visserstruien geleend. Op zich een heel basicpatroon, recht toe, recht aan. Dat ga ik dan ook maar doen voor deze trui. En ik heb bedacht dat ik de panden ga doen in allerlei kleinere patroontjes. Steeds gescheiden door een paar toer recht. Mijn ruitjes blok komt weer goed van pas, zo kan ik de patroontjes steeds even uitschetsen. Dit gedeelte heb ik gisteravond voor de tv gedaan. Dat miste ik de laatste weken, aan de beide shawls kan ik echt niet voor de tv werken. Maar als ik niks te doen heb 's avonds ga ik me tijdens het kijken, vooral naar series met reclame er tussen toch zitten vervelen. 

Facebook-reactieblok