Jaarlijkse traditie

Zo kun je het wel noemen. De handwerkbeurs in Zwolle is een jaarlijkse traditie om te bezoeken. De laatste jaren gezellig samen met een oude vriendin. We kunnen lekker bijkletsen en ondertussen snuffelen bij alle stands. We hadden gisteren ook weer een topdag. Kwamen alleen tot de conclusie dat het op zaterdag nu wel heel erg druk was. Misschien volgend jaar toch op een door de weekse dag. Ik heb weer veel leuks gezien. Wanneer je en borduren en quilten en breien als hobby hebt dan lukt dat op zo'n beurs natuurlijk altijd wel. Gekocht heb ik niet heel erg veel.

beursaankopen

Hier een foto van de aankopen. De eerste aankoop was het enige op mijn lijstje, een biaisbandje om de naden van mijn fairisle trui af te werken. Dit ruitje vond ik heel erg leuk voor dat doel. Twee bollen sokkengaren, in vrolijke kleurtjes. Kan ik wat sokken betreft weer even vooruit. En nog twee bollen van een heerlijk zacht garen voor een shawl/stola. De laatste bollen in blauwtinten waren dit. Ik heb deze keer echt gemerkt dat blauw tinten populair waren. Eigenlijk wilde ik ook nog een mooi lace garen, maar helaas kon ik daar geen mooie kleur in vinden, die me ook nog een beetje aanstond qua prijs. Garens voor een hele trui of vest zal ik ook niet zo snel kopen op de beurs. Ja we zijn hier in de buurt natuurlijk ook wel verwend met twee handwerkwinkels in Veendam. We hebben wel veel leuks gezien waar voor het garen in Veendam wel gehaald kan worden. Op de foto is ook al te zien dat ik gisteravond direct ben begonnen met het breien aan mijn nieuwe project, een shawl in chevronsteek. Gaat prima voor de tv. 

fairisle trui

Ik mocht ook weer aan een nieuw project beginnen, want deze trui is af. Tenminste er moeten nog bandjes over de naden gemaakt worden, maar dat moet ik toch overdag doen, dat kan niet voor de tv. 

Facebook-reactieblok