Het voorjaar komt eraan

Het voorjaar komt er nu wel aan en dat is nu ook wel in de tuin te zien. De narcissen gaan al bijna bloeien. Wij hebben het eerste weekend hard werken in de buitenlucht erop zitten. Afgelopen vrijdag begonnen we namelijk met het opbouwen van een kas. Best nog ingewikkeld, ook al hadden we die voorkant een paar uur eerder zelf uit elkaar gedraaid. Een beetje meer Meccano ervaring i.p.v. lapjes ervaring was vast van pas gekomen.

het begin vrijdagmiddag

Zover zijn we vrijdagmiddag gekomen. De voorkant zit in elkaar en 1 zijkant zat er voor de stabiliteit aan. Gelukkig waren de weersvooruitzichten goed, geen wind in het vooruitzicht tenminste. 

zaterdag zat het geraamte in elkaar

Zaterdagmorgen waren we al weer vroeg paraat, voor het boodschappen doen eerst klussen. En erna weer verder. Vroeg in de middag was het geraamte verder klaar. Fouchienus kon naar de Gamma voor betonbandjes voor de fundering. Die heeft hij in de grond gemaakt en om een uur of drie konden we het geheel op de fundering tillen. Zondag heeft Fouchienus het geheel afgemaakt. Aan het eind van de zaterdagmiddag waren we nog even naar de Welkoop gereden, kijken of ze simpele tafels hadden om zaad op te zetten. We hebben gelijk diverse soorten zaad meegenomen. Tomaten, paprika, voor in de kas, maar ook wortel, pluksla en bosui voor buiten in de volle grond. 

Klaar

Zo staat hij er nu bij. Komend weekend kan er gezaaid worden. Denk dat ik dan ook de geraniumstekken van boven haal. 

eitjes

Dit staat nu weer sinds anderhalve week op het aanrecht. Eind februari zijn er 7 eitjes in gegaan en net als vorig jaar bleken er bij de eerste schouw 6 eitjes in ontwikkeling te zijn. Eind volgende week gaat het weer spannend worden wanneer de kuikens eruit gaan komen. 

Reacties

Facebook-reactieblok