Ken je dat?

Ja, ken je dat, ben je net weer lekker bezig, komt er een kink in de kabel in de vorm van een soort van griepje. Niks ernstig, geen reden om in bed te kruipen of zo. Maar wel beetje hoofdpijn, beetje buikpijn. En als klap op de vuurpijl een kaakgewricht wat vast gaat zitten en voor veel pijn in het gezicht zorgt. Zucht. Op zulke dagen gaat bij mij de lust tot bezig zijn een beetje heel erg weg. Het blijft nu meer bij een beetje lezen, 's avonds TV kijken etc. Gelukkig heb ik nog wat foto's van vorige week omdat anders het blogje toen zo heel lang werd.

hourglas

Voor het zesde blok van de sampler moest ik eerst weer wat kleiner delen maken. Onder andere deze hourglas blokken. Simpel te snijden uit de strips met de companion angle ruler. Daarna aan elkaar naaien. We uitkijken voor uitrekken, want de zijden van de driehoeken zijn schuin van draad. 

delen

Naadjes gestikt, strijken en klaarleggen voor de volgende naaironde. 

units

Hier liggen alle delen van dit blok klaar om samengevoegd te worden.

 eerste 6

En daar zijn de eerste zes blokken van deze sampler te samen. De foto had ik vorige week al op facebook gezet. Pas een dag later kwam ik er achter dat er een fout zat in dat laatste blok. Zag het op deze foto. Heb ik heel het blok zo opgelet om de delen steeds weer goed in het blokkenboek te leggen en goed op elkaar voor het naaien. Gaat het toch net bij het laatste naadje van het blok fout. Dat zit precies omgekeerd aan de ander delen. Ik heb het gelijk losgehaald toen ik het had gezien. Voor ik met een nieuw blok bezig ga moet eerst die naad nog eens genaaid worden. Met de verjaardagsvisite van vorige week zijn de snijmat, stoffen etc echter eerst even naar boven verdwenen. 

carolientje

Wel ben ik verder gegaan met het breien aan Carolientje. Ze is nu grotendeels klaar. Er ontbreken alleen nog een paar oogjes en een knoopje aan haar jurkje. Ik vond het een erg leuk patroontje om te breien. In de nabije toekomst krijgt ze er vast nog wel een vriendje bij. 

Reacties

afbeelding van Diane Walther

Diane Walther (niet gecontroleerd)

Beste Dineke,
Sorry voor het binnenvallen. Ik kwam op jouw blog terecht omdat ik op zoek ben naar een uitleg hoe spansteken te borduren. Je hebt een schitterend blog en je maakt nog mooiere dingen. Knap hoor! Ik heb laatst een oud nummer van het borduurblad gekocht omdat daar een Russisch blauwe kat in stond (die fok ik nl zelf ook). Een vriendin wil hem voor mij borduren, want dat kan ik niet. Ze worstelt met hoe de spansteken voor de snorharen en de wenkbrauwen te maken. Ik zag bij een oud blog van jou dat je eerder al poezen met snorharen etc hebt geborduurd. Heb jij tips voor ons??
Veel succes met al je handwerkhobby's!

Groetjes,
Diane Walther uit Leiden

Facebook-reactieblok