- Geplaatst door: Dineke
- Reacties: 7
Om te voorkomen dat het er ook dit jaar bij in zou schieten ben ik gistermiddag nieuwjaarsrolletjes gaan bakken. Ik had nog 1 probleem, we waren vergeten boter te kopen. Waren we toch blij dat de Appie open was in Veendam, Fouchienus is boter gaan kopen. Daarna was het deeg maken geblazen. Toch even weer onwennig aangezien ik de laatste jaren als ik bakte meestal kniepertjes maakte. Tegen half 3 kon ik beginnen met bakken.
To prevent us from getting no cookies this year because of procastination I started to bake yesterday afternoon. At first I had a problem, we had forgotten to buy butter. Luckily the big shop in Veendam was open so Fouchienus got the butter and then I could start to make doug. Took some good recipe reading because it has been a few years since I done this thing. At half past two I could start baking.
Eerst een lepel deeg in het ijzer. Dan is het een kwestie van wachten tot het lichte eerst gaat branden en zodra hij dan weer uitgaat is het koekje klaar. Na een stuk of 10 wafeltjes kan ik meestal goed schatten hoe lang het gaat duren.
First a spoon full doug in the bakingmachine.After that it is waiting till the little light goes on and when it goes out again the waffle is ready. After about 10 waffles I can estimate the baking time quite well.
Even een snelle beweging om het wafeltje op de plank te krijgen, mijn stokje en papiertje te pakken. Dat laatste om mijn vingers een beetje te beschermen tegen de hitte.
A fast move to get the waffle on the board and to get my stick and a piece of paper. The last one is to protect my fingers from getting burned.
Om een beginnetje te krijgen is soms lastig vooral als je te snel wilt. Wanneer het wafeltje te veel afkoelt wil het immers niet meer rollen dus snel, snel is al gauw wat ik wil.
To make a start in rolling is tricky especially when you want to do it to fast. If the waffle cools down to much you can not roll it.
Deze zit weer goed om het stokje en kan bij de rest gelegd worden. In eerdere jaren gebruikte ik meestal een pollepel als hulpje bij het rollen. Maar daarbij kreeg ik klachten. De opening was niet groot genoeg voor het spuiten van slagroom. Nu dus een speciaal rondhoutje van de Gamma. Om een paar minuten over vijf was mijn deeg op en hadden we ongeveer honderd rolletjes. Tijdens het bakken waren er een paar verdwenen. Lisette's vriend en zijn vader gingen naar het voetballen, die kregen in de loop een rolletje met slagroom mee. Ook hier in huis moest natuurlijk geproefd worden.
This one fits around the stick good and can put with the rest to cool down. In prior years I used a ladle to form the roll, but I got complaints. The roll wasn't big enough to put whipcream in the opening. Now I got a special woodenstick at the hardware store. At a few minutes past five the doug was gone and we had about 100 cookies. During the baking process some cookies disappeared, well they had to be tested.
inge (niet gecontroleerd)
wat mooi Dineke, en je hebt
wat mooi Dineke, en je hebt ook prachtige stofjes gebruikt!
Jantine Urban (niet gecontroleerd)
Hoi Dineke, ik ben ook reuze
Hoi Dineke,
ik ben ook reuze nieuwsgierig naar hoe je mysterie quilt wordt! En je stofjes, die vind ik schitterend, wat voor serie is dat?
inge (niet gecontroleerd)
mmmm heerlijk!
mmmm heerlijk!
Adrie Jansen (niet gecontroleerd)
ziet er héél lekker uit,
ziet er héél lekker uit, Dineke!
Laura (niet gecontroleerd)
Jammer dat je via de pc niet
Jammer dat je via de pc niet kan ruiken... mmm zien er heerlijk uit, ook zonder de slagroom. Leuk om een traditie in ere te houden. Fijne jaarwisseling toegewenst.
Groetjes
Jantine Urban (niet gecontroleerd)
Oh, het water loopt me door
Oh, het water loopt me door de mond, wat mis ik die sinds ik niet meer bij mijn ouders woon ;-).
Maya (niet gecontroleerd)
Dat ziet er lekker uit!
Dat ziet er lekker uit! Misschien moeten we die traditie ook maar in Brabant invoeren ;-)
Gelukkig nieuwjaar!