Hitte

Juni in Nederland en het is me toch alweer warm. En alhoewel het natuurlijk fijn is dat warme weer, ik kan er niet zo goed tegen. Nou, ja alles maar een beetje rustig aan. Zijn er hier vorderingen sinds mijn vorige blogje. Ja hoor van alles heb ik wel gedaan. En ik ben ook nog jarig geweest dus heb van mijn verjaardagsgeld diverse dingetjes kunnen kopen. Allereerst maar mijn breivorderingen. 

katia

Het truitje van Katia Bahamas is af. Zoals ik al vreesde moest ik er voor mijn maat nog wel een bol bij bestellen. Van die bol had ik niet veel nodig, net die onderste gele en roze strepen. Toch wel iets om over na te denken, de volgende keer dat ik weer iets zie hangen op een beurs. Met zo'n verleidelijk bordje : gemaakt uit slechts twee bollen. Ik heb het truitje al gedragen en het zit lekker. Inmiddels ben ik nog steeds bezig met de Irish Moss trui voor Fouchienus. Het voorpand is bijna af, geen foto, want het is gewoon meer van hetzelfde. Voor TV kijk breien heb ik nu een topdown vestje op de pennen staan van de bollen Ria die ik ook in Groningen kocht. 

Dan wat foto's van verjaardagsaankopen. 

paletten

Het kleine paletje van Windsor & Newton kocht ik twee weken terug in Groningen, gemakkelijk om mee te nemen bij het schetsen buiten. Afgelopen zaterdag vond ik echter in Stadskanaal een leeg Van gogh palet. Gelijk ook nog wat andere tinten erbij gekocht. En boven in de foto liggen pipetten. Die zijn om te gebruiken bij het wol verven. En misschien ook wel bij het verven van stoffen, want....

stofjes

Ik ben bezig met het maken van een broek, daarvoor was ik nieuwe vlieseline nodig. In plaats van naar de stoffenwinkel in Hoogezand zijn we naar Nieuw Buinen gereden. Ik wilde wel eens kijken in de nieuwe winkel van Anneliefs, in het pand van de Naaidoos. O, wat een leuk winkeltje. Helemaal mijn soort stofjes, lekker kleurig en modern. Mijn quiltstofjes werden aangevuld. Een ringvingerhoed pakketje ging ook mee. En later haalde ik in Veendam toch nog de Quiltmania mee. Waar het quilten de afgelopen winter eigenlijk helemaal stil lag, want bezig met breien en spinnen en nogal inspiratieloos. Kreeg ik nu toch weer zin om met lapjes bezig te zijn. Zondag was het vaderdag en gingen we naar Meeden naar Papa. We zagen echter ook dat de Alpacaranch van Joling open dagen had. En daar zijn we 's middags ook nog even heen geweest. 

alpaca

alpaca

Wat was het supermooi om die beesten eens van dichtbij te zien. En daarbij ook nog veel feitjes te horen over deze mooie dieren. Ik wil dan ook zeker nog eens een vacht spinnen van een van deze dieren. Per slot van rekening kwamen veel van deze dieren op hemelsbreed amper 100 meter van mijn geboortehuis ter wereld. 

Tot slot heb ik maandagmiddag lekker buiten gezeten en ik ben begonnen met het speldenkussentje. 

hexjes

Eerst alle deeltjes uit de stof knippen.

om de kartonnetjes

Daarna heb ik met de lijmpen alle stofjes om de kartonnetjes gemaakt. 

aan elkaar

Daarna in elkaar zetten. Gistermiddag ben ik daarmee verder gegaan. Een heel lekker werkje zo in de tuin bij deze hitte. Nu moet het lapje nog in elkaar gezet worden tot het kussentje. Ik denk dat ik dat morgen ga doen als het weer wat koeler is. Ik ga vanmiddag weer in de tuin, misschien wel verder met de kippenquilt, daar heb ik ook gistermiddag een stukje aan gewerkt. Mijn vingers jeuken echt om een nieuw project te beginnen, maar ik hoef na dit blok nog maar 3 door te quilten plus de rand. En het quilten vond ik gistermiddag ook weer heel erg fijn om te doen. 

 

 

Facebook-reactieblok