Vakantie

Poeh, zit ik net een heel blog te maken, bijna klaar en druk ik me toch even op een verkeerde toets bij het plaatsen van een foto en fffffft alles weg. Dan maar nog eens. 

Onze vakantie zit er alweer een tijdje op. We zijn weer een week of drie thuis, na twee heerlijke weken in de Achterhoek op camping de Brömmels. Eind juli was het natuurlijk zo heel erg warm. De eerste week hebben we lekker kunnen genieten van fietsen en wandelen in de omgeving. De tweede week veel gelezen en ook wel gebreid. Ook heb ik wat schetsjes kunnen maken. 

kippenhok

We keken uit op dit kippenhok annex toiletgebouw. Het toiletgedeelte bevond zich links, buiten de schets. 

De plekken werden gescheiden door bomen en bosjes, met daarin veel vogels. Een koolmeesje zat regelmatig op de lijnen van de luifel en ook een paar keer op onze voetenbankjes. Tijdens de 40 graden dag waren ze heel blij met een bordje water. 

weide

In de ochtend konden we een greppeltje over en zitten in dit weiland met uitzicht op de bosrand. Lastig om die bomen te schetsen. 

bosje

Onder de luifel heb ik nog een keer deze bomen/bosjes getekend die de scheiding vormde van de plekken tegenover ons. 

skottel

Hier Fouchienus aan het bakken op de skottel. Zijn vakantie kook bezigheid. 

Tijdens de tochtjes heb ik wel mijn boekjes meegehad, maar wanneer je met zijn tweetjes bent vind ik het toch lastig om te gaan zitten tekenen. Dan heb ik de rust niet. Dat worden virtuele schetswandelingen deze winter van de foto's die ik heb gemaakt. 

quilt

Wat aankopen een tijdschrift zag ik bij de Bruna, met mooie malletjes erbij. De stofjes kocht ik bij de Quiltcottage een mooie quiltwinkel in Winterswijk, mooie souvenirtjes toch. 

laceboek

Een ander aandenken kocht ik op de camping. Samen met diverse zakjes wol om te spinnen. Van verschillende schapenrassen afkomstig. Een dag later in Winterswijk nog garen gehaald voor een shawl. Niet uit dit boek maar uit een Lana Grossa boekje. De scheepjes Whirl kocht ik omdat het breien aan de trui voor Fouchienus echt veel te warm werd. En alleen maar hele dagen zitten en lezen werd te saai. 

whirl shawl

Op de camping begon ik met de gele punt. Na de vakantie werk ik er zo ongeveer elke avond aan. De toeren worden steeds langer natuurlijk, maar inmiddels ben ik met het laatste patroon bezig. Dit patroon gaat door tot het garen op is. 

Facebook-reactieblok