Vervolg wolverven

De eerste verfpoging verliep niet helemaal zoals ik had verwacht na het zien van de filmpjes. In de Xenos tabletjes zit schijnbaar veeeeeeel minder kleurstof dan in de amerikaanse tabletjes van enkele jaren geleden. De wol boven in de pan leek al heel erg licht van kleur na een paar minuten, maar ik had ijdele hoop dat de kleur stof naar onderen was gezakt en daar meer had gedaan. Niet dus. 

resutlaat

Op een paar stukken zie je iets roze. Van de vijf ander kleuren zie je helemaal niks. Ik heb de nog vochtige wol gelijk weer in een nieuw verfbad gedaan. Nu van de resterende Xenos zakjes alle roze en paarse tabletjes erbij. 

tweede keer

Na navraag bij de spingroep bleek "wat je ziet is wat je krijgt" van toepassing. Een eerste les voor de volgende keer. Ik heb de pan nu de hele nacht laten staan. Gisteravond verder geen puf meer. Vanmorgen heb ik de wol gelijk gespoeld en nu hangt er een roze streng te drogen. 

tweede resultaat

Kijk dit oud roze kleurtje met hier en daar felle spikkels is het geworden. Wel mooi toch zo tegen die blauwe lucht. Om voor het eerst zo wol te verven was wel leuk. Maar ook een goede les dat ik een volgende keer toch liever een andere voedingskleurstof gebruik. Ik vind het heel prettig dat ik niet met mondkapjes e.d. in de weer hoef zoals bij de procion verf voor katoenen stoffen. Voor de verf tabletjes ga ik nog eens een andere methode gebruiken waarbij de verf niet oplost in een grote hoeveelheid water. O, spelen met verf en kleurtjes is en blijft toch superleuk. 

 

Facebook-reactieblok