hobby

Vervolg wolverven

De eerste verfpoging verliep niet helemaal zoals ik had verwacht na het zien van de filmpjes. In de Xenos tabletjes zit schijnbaar veeeeeeel minder kleurstof dan in de amerikaanse tabletjes van enkele jaren geleden. De wol boven in de pan leek al heel erg licht van kleur na een paar minuten, maar ik had ijdele hoop dat de kleur stof naar onderen was gezakt en daar meer had gedaan. Niet dus. 

resutlaat

Nieuw borduurwerk

 Het borduren van kruissteekwerken is al heel lang een hele grote hobby van mij. De laatste paar jaar lag dit echter grotendeels stil. Waarom? Tja, zeg het maar. Eigenlijk geen specifieke reden. Gewoon een samenloop van omstandigheden. Een breiwerk neemt gemakkelijker mee naar de handwerkgroep. Dus dat staat er altijd wel op de pennen. Daarnaast wordt er natuurlijk gequilt. En dan is er ook nog het gewone leven wat soms meer en dan weer minder tijd neemt. Nu heeft dat gewone leven op het moment de neiging om nog een heel stuk meer hobbyleven over te nemen.

Landschap

Vandaag weer een uurtje verder gewerkt aan het landschap. Het ging wel aardig, alleen moet er nu een boom in en dat ging totaal niet, daarmee moet ik later in de herkansing. Eerst maar eens een aantal oefenbomen maken op papier.

landschap

Wel weer een foto gemaakt na afloop zodat ik voor mezelf de veranderingen kan zien. 

 

Miniaturen

Het afgelopen weekend was er in Apeldoorn weer de Poppenhuizen en Miniaturenbeurs. Het was al jaren geleden dat ik op de beurs in Arnhem was. De afgelopen jaren kwam er steeds iets tussen en aangezien ik niet zo heel veel bezig was met de mini projecten kreeg dat andere voorrang. O.a. de Legoworld in Zwolle. Zoonlief is inmiddels een beetje van zijn Lego fixatie af, nu mocht ik weer.

Gehaakt vest

Veel handwerktechnieken vind ik leuk. Toch blijft het de laatste jaren grotendeels bij quilten, borduren en breien. Maar nu kreeg ik laatste een mailtje over zomergarens van Drops die in de aanbieding waren. Tja, dan gaat een mens soms toch even kijken. Niet alleen bij het garen natuurlijk, want het is zo handig dat er bij het garen zoveel patronen online staan. Een paar klikjes later was het garen besteld, inclusief een haaknaald nr. 6. Twee dagen later was de doos met garen in huis. Nu is het een week of drie later en tada.......

Gelukkig Nieuwjaar

In dit eerste berichtje van 2013 wil ik jullie natuurlijk eerst een heel gezond en gelukkig 2013 wensen. Met veel hobby plezier natuurlijk.

Aan het eind van het vorig jaar kreeg ik nog een lieve verrassing in de brievenbus van een e-mail borduurvriendin uit Australië. Een mooie kaart met daarbij handgeverfd borduurgaren van Dragonfloss.

kaartje

Kijk eens wat een toepasselijk kleurtje om naar een Nederlandse vriendin te sturen, oranje. Heel erg bedankt Mel!

Pagina's

Facebook-reactieblok