Zwart/wit en kuikens

 Deze week staat grotendeels in het teken van het quilten van de zwart/wit quilt. Afgelopen zaterdag een achterkantstof gekocht en dinsdag heb ik het geheel gedubbeld met lijmspray. Woensdagmiddag begon ik met quilten, ongeveer de helft van de quilt heb ik gedaan. 

machinequilten van zwart/wit

Even een foto van het quiltwerk tot nu toe. Gisteren heb ik er verder niets aan gedaan. Om 11 uur moest ik bij de tandarts zijn, een fietstochtje van een minuut of 20 erheen. Ik ben daarom al ruim op tijd vertrokken, zodat ik niet zo zweterig in die stoel zou liggen. Na een uurtje kon ik weer op mijn fietsje stappen met een verdoofde mond. Onderweg nog even langs de handwerkzaak in Veendam voor naaigaren, wit, paars en een blauwe om te gebruiken bij de tricotstof die ik ook zaterdag heb gekocht. Ik had er bij het kopen van garen even niet aangedacht dat het met de tweeling naald handig is om twee klosjes te hebben. Alleen schreef ik natuurlijk snel het kleurnummer(dacht ik) van de zijkant van het klosje op. Alleen dat was niet het kleurnummer. Moet ik dit weekend nog weer terug voor de blauwe. 

Met de kuikentjes gaat het hier in de keuken zeer voorspoedig. Ze eten flink met zijn zessen. 

Op de hand

Nog even weer een foto op mijn hand, je kunt hier goed zien hoe de veren op de vleugeltjes al gegroeid zijn deze week. En ook die grappige kleine sprietjes op dat kuikenkontje. Dat blijft een komisch gezicht. 

in het hok

Hier heb ik het toestel even in het hok gehouden. Alle zes de kuikens staan hier bij elkaar. Zo scharrelen ze het meest door het hok. Iedereen doet hetzelfde. Het is nu ook echt niet meer te zien wie nu wie is. Ze lijken precies op elkaar. 

Reacties