Lekkers en flatkonijnen

Tegenwoordig verblijft Lisette het grootste deel van de week in Groningen. Daar werkt ze als kapster en af en toe laat ze haar neus nog zien op school. Hopelijk hoeft dat na mei niet meer omdat ze dan haar laatste examens heeft. Op zondag heeft de kapster echter vrij en dan komt als het goed is naar huis. (Soms zijn er natuurlijk in de stad feestje gepland) Afgelopen zondag waren Lisette en Erik ook hier, inclusief hun huisdieren. Want na een paar weekjes zonder de dieren die ze hier thuis gewend was, zijn er in Groningen twee konijntjes aangeschaft. In het weekend reizen die mee naar Muntendam. En zondag was het natuurlijk prachtig weer. De flatkonijntjes konden voor het eerst genieten van het zonnetje en van gras onder hun pootjes. Alhoewel gras, het lijkt nu nog het meest op een gigantisch hooiveld.

Lisette en konijntjes

Lisette zat gezellig bij Binkie(de grijze) en Bailey. Die eerste is het konijn van Erik, alleen als ze in de trein vrienden tegenkomen, dan zijn beide konijnen van Lisette. Een konijn hebben is dan denk ik niet stoer LOL. Beide zijn twee lieve dwergkonijntjes. Heel mak en ze mogen trouwens wel eens iets wat onze eigen konijnen nooit hebben gemogen. Ten eerste staan ze in het weekend hier in de kamer en dan mogen ze soms ook nog loslopen. Zou dat later bij kleinkinderen ook gebeuren? 

Zondag ben ik ook nog wel lekker buiten geweest, maar er was natuurlijk ook weer een Formule1 race en ik heb nog cupcakes gemaakt. Vorige week zondag een stel volgens het basisrecept in het boek van Rudolf van Veen. Nu werden het Justin zijn favorieten uit het boek. 

cupcakes maken

Hier ben ik druk bezig. Lisette heeft de foto gemaakt. Meestal maak ik zelf alle foto's voor dit blog, wat als handig voordeel heeft dat ik er zelf dan niet op sta. Kan ik nu ook zelf zien dat mijn haar nog niet helemaal zo wit is als het van voren lijkt. 

cookiemonsters

Mijn versie van het recept Cookiemonster. Ik heb er maar 5 gemaakt, voor ieder 1. Mijn handen gingen wel zo zeer doen van het knijpen van die kleine dotjes uit de spuitzak. De rest kreeg gewoon creme met hagelslag. Ze smaakten trouwens allemaal prima. Ook al waren de cakes bij het bakken wat mislukt. Vorige week waren de cakjes mooi omhoog gekomen. Later las ik in het boek dat er werd geadviseerd om de ventilator in de oven uit te doen tijdens het bakken, voor een beter resultaat. Dat deed ik deze week, maar de cupcakes waren nu model paddestoel. Het deeg was tijdens het bakken omhoog gekomen en uitgevloeid over de tray. Dat leverde natuurlijk wel meer plek op voor creme. 

Reacties