Siggy en appliceren

Deze week lagen er hier weer 2 siggy blokjes in de bus. Allereerst van Helma een leuk molentje.

helma

Zelf had ik mijn blokje laatst al naar Helma verzonden. Er lag ook nog een in de bus van Ans, die net is begonnen met verzamelen. Voor Ans moet ik vanmiddag even en envelopje met siggy klaarmaken. Gelukkig heb ik vrijdag net weer postzegels meegenomen. 

Ans

Kijk ook eens wat dit een vrolijk blokje is. Helemaal voorjaar toch?

Ook de afgelopen dagen hebben we hier in Muntendam nog lekker van het mooie weer kunnen genieten. 's Middags ben ik elke middag even lekker buiten gaan zitten. Dinsdag heb ik een stuk je gequilt aan de rozenquilt. Tussendoor heb ik de zwart/witte quilt bij gesneden en daar de bies op de naaimachine aangezet. In de avond ben ik begonnen met het tegenzomen van de bies. Helaas lukte het me niet omdat gisteren buiten te doen. Ben tegenwoordig mijn leesbrilletje nodig bij het handnaaien en buiten mijn zonnebril om niet de avond in te gaan met hoofdpijn. Gelukkig heb ik ook niet wel iets handwerkerigs wat ik dan wel buiten kan doen. Ik heb een stuk gebreid aan de mouw van mijn vest. 

bies zomen

Om de rand even vast te zetten gebruik ik al jaren deze haarspelden. Twee donkerblauw, twee zwarte en twee rode heb ik ooit voor dit doel gekocht. Eén rode is al vrij snel verdwenen. Nu doe ik het met deze 5. Steeds als ik bijna bij een speld ben met naaien, haal ik deze los en plaats het weer aan het eind van het rijtje. Als ik dan weer bij de rode ben heb ik toch weer een cm of 40 gedaan. Een mens bedenkt wat ter afwisseling tijdens dit toch wat saaie werk. 

Mijn vorige blogje ging over de mooie zondag, over dinsdag en woensdag heb ik nu verteld. En maandag dan? Geen handwerkje buiten? Jawel, maar iets heel anders, wat nu even ligt te wachten tot de bies is gedaan. Ik hik al zo lang aan tegen applicatie. Vind het mooi, heb er al veel over gelezen in biebboeken. Gekeken op sites met allerlei verschillende methodes. Die dan weer als nadeel hebben dat je specifieke hulpmaterialen moet hebben. Zo leek de methode waarbij de naadtoeslagen om malletjes worden gestreken met behulp van Crackfree mij wel wat. De BOM quilt met de vogeltjes vond ik prachtig. Alleen bij geen enkele drogisterij hier in de buurt kan ik nog stijfsel kopen. Zelfs niet bij Eekhof in Veendam. Volgens de eigenaar van dat oude winkeltje werd dat niet meer verkocht in Nederland. Zucht dit deed mijn applicatie voornemen weer een tijdje naar de achtergrond verdwijnen. 

In de nieuwste Quiltmania zag ik echter een prachtige applicatie quilt met een boom. Een foto die Fouchienus de opmerking ontlokte of ik ook een keer zo'n quilt met een plaatje zou maken. Eeeh, ja, dat wil ik al wel een tijd, maar......Inmiddels heb ik bedacht dat de applicatie quilt die ik ga maken er 1 met kippen gaat worden. Hoe en wat precies moet nog bedacht worden. Ik heb van de bibliotheek toevallig wel voor de zoveelste keer het boek met 501 quiltblokken in huis. Maandagmiddag ben ik begonnen om daaruit een minibaltimore blokje over te trekken. Ik heb 6 lapjes gesneden om te oefenen met een klein baltimore quiltje. En ik ben begonnen met appliceren van het blok Rose of Sharon. Gewoon overtrekken met potlood en dan de needleturn methode. En ik moet zeggen het valt me heel erg mee ook al heb ik me het niet gemakkelijk gemaakt met die kleine stukjes. Nou, ja, dan vallen grotere stukken met minder krappe bochten alleen maar mee toch?

begin rose of sharonblok

Alle hartjes zitten op de bloemetjes en het eerste bloemetje en blaadje zitten op het blok. Binnenkort volgt er meer, ik vond dit al erg leuk om te doen. 

Reacties

afbeelding van Klaske

Het is zulks leuk werk dat appliceren, en je vind op den duur wel een techniek die het best bij jou wel. Ik heb de stukjes wel geregen, met textielversteviger, die je overigens in een spuitbus bij drogist of supermarkt kun kopen(is al een poosje terug dus ik weet niet meer waar),en plakken met een prittstift, maar dan kun je niet meer corrigeren, en ik ben nu op de needleturning manier, is even oefenen, maar het scheelt enorm veel handelingen. Ik heb op het moment een bobbel op mijn hand van het doorpitten en appliceren dus ik moet wat rustig aan:-((
Heb je hier weleens gekeken? Daar komt elke maand een kippen applicatie...
http://www.fatcatpatterns.com/Funky_Chickens.html
Succes bij je bloemetjes.
Groetjes Klaske