Tweede Paasdag

Vandaag een lekker rustig dagje, nadat ik gisteren best veel in de keuken heb gestaan. Ook zaterdag had ik al gebakken. Eerst een paasstol die heel erg lekker is geworden en voor herhaling vatbaar is. Daarna ook nog luxe broodjes, waarbij ik slim dacht te zijn door het deeg in de broodbakmachine te laten mengen. Nou, na het bakken bleken die broodjes net zo hard als stenen. Zondagmorgen daarom in de herkansing. Zelf aan het kneden. En gelukkig lukten deze broodjes wel.

paaslunch

Ik had ze zelfs nog een mooi vormpje gegeven. Creatief of niet? Een lekkere paaslunch zonder veel plichtplegingen. Met die rare poezenbeesten van ons kun je ook geen tafel uitgebreid dekken. Het spul zit dan direct op tafel of er moeten wachters aan alle kanten van de tafel zitten. 's Avonds hebben we lekker het gourmetstel aangezet. Deze keer geen schaal gekocht, maar ik heb in de middag zelf simpel wat vlees gemarineerd, hamburgertjes gemaakt. En iedereen vond het superlekker. Zelf vond ik het wel prettig dat we niet zaten te modderen met worstjes, slavinkjes die vaak zo slecht gaar worden. Om een uur of acht waren alle schaaltjes leeg gemaakt en rolde iedereen voldaan van tafel. 

Straks bij de lunch hebben we nog weer een eitje en in de broodmachine zit nu een lekker Duits witbrood. Denk dat we volgende week even naar Duitsland gaan om ook die voorraad weer aan te vullen. 

Voor nu nog een Fijne Tweede Paasdag voor iedereen. 

Reacties

Facebook-reactieblok