Quiltfestival Groningen 2

Wat was het genieten gisteren de hele dag. Het was heel jammer dat het weer niet zo mooi was als twee jaar geleden, maar dat mocht toch de pret niet drukken. We hebben ons met zijn tweetjes prima vermaakt. Van de meeste locaties heb ik ook foto's van diverse werken gemaakt om lekker nog even na te genieten. Helaas waren er wel weer een paar locaties waar je geen foto's mocht maken. Vind ik dan toch jammer omdat die werken dan toch minder in mijn geheugen blijven hangen. Ik blijf het altijd prettig vinden om foto's nog eens terug te kijken. Ook na een aantal jaren, gewoon voor het genieten, echt niet om iets na te gaan zitten maken.

zijldijk

Dit was een van de eerste die we zagen was deze in Zijldijk. En hij sprak me gewoon heel erg aan door het vrolijke kleurgebruik. 

kerk oldenzijl

Iets echt heel anders was dit werk wat te zien was in de kerk in Oldenzijl. Een zweedse kunstenares die gewoon schilderde met de naaimachine. Sommige werken van haar spraken mij heel erg aan, zoals deze. Andere toch een stuk minder, vanwege het religieuze karakter. 

Zandeweer

Een overzichtsfoto van de kerk in Zandeweer.Is het te zien dat mijn echtgenoot, zelf hobbyfotograaf, cameraschuw is? Hier hing hoofdzakelijk traditioneel werk. Wat extra aandacht heb ik hier zeker besteed aan de samplers. Ik ben nog steeds zoekende naar de mooiste setting voor mijn rozensampler blokjes. Dan is het toch mooi om verschillende samplers in levende lijve te zien en te bedenken wat ik nu daarvan het meest aansprekende vind. 

kantens

En dan deze. De quilt uit de laatste nummers van de quiltmania. Super om deze eens in het echt te zien. En ook nog de andere Quiltmania quilts, waarvan ik er verschillende in het tijdschrift gezien heb de laatste maanden. Ooit ben ik toch van plan om nog eens een medaillonquilt te gaan maken. Precies deze denk ik niet, het zal dan toch meer vanmezelf worden denk ik. Maar een inspirtatiebron vormt deze quilt heel zeker. 

Uithuizen

En tot slot deze, volgens mij hing deze in de Jacobikerk in Uithuizen. Met alle geometrisch figuren vind ik dit een prachtige quilt. Ook weer een tentoonstelling om heel erg van te genieten. 

Inmiddels liep ik na het bezoek aan deze kerk zo langzamerhand wel op mijn laatste benen. In Rottum moesten we een eind lopen vanaf de parkeerplaats naar het dorpje. Daarna in Warffum, vanaf de hal naar de kerk en het museum, de ander locatie in De Schakel zijn we vergeten. Ik wilde immers ook nog naar de winkeltjes in de evenementenhal in Warffum. Daar heb ik nog weer een viertal lapjes voor de kippenquilt kunnen vinden. Voor de rest ben ik de stands vrij vlot langs gelopen, soms moet je je knip een beetje beschermen. En mijn linkerheup speelde inmiddels ook wel erg op. Gelukkig zakte het later na het auto ritje naar Uithuizen en de wandeling daar weer een beetje af. Zodat we ook op de terugweg de kerk in Uithuizermeeden nog aan konden doen. Hier hing mooi modern werk van een Noorse kunstenaar. Foto's heb ik daar niet meer gemaakt, geen puf meer. Maar Fouchienus wel hoor, dat scheelt. En zijn foto's zijn sowieso veel mooier dan die van mij. Hij heeft zijn camera op een éénpoot statief staan. Dat scheelt toch een hoop als je op de wat donkere locaties een foto wil maken. 

 

Reacties