Uitproberen

Aan het begin van deze week was ik bezig met het lezen van diverse blogs die ik volg. Als ik zo aan het kijken ben wil ik ook nog wel eens naar links kijken die ik ergens zie. Zo kwam ik ook terecht op  dit blog en bij deze techniek van het naaien van smalle streepjes stof in een quilt. Onmiddelijk bedacht ik me dat dit een techniek was die ik laatst tijdens het Quiltfestival toegepast had gezien. En inderdaad, na nog wat klikken was ik erachter dat Kathy Loomis ook twee quilts had hangen op de tentoonstelling in het museum in Warffum. 

Tja, en dan weet ik dat ik me had voorgenomen niks nieuws te beginnen voor ik de rozen quilt heb gequilt. Maar ik vond dat ik dit wel even mocht proberen. Gewoon zo tussendoor steeds een naadje. Voor de rest ben ik wel bezig met het handquilten. 

smalle strookjes

Hier heb ik het eerste strookje ertussen genaaid. Inmiddels was ik er achter dat het echt wel handig is om twee zijden van de lap te markeren. Je zet de boel anders heel gemakkelijk weer verkeerd aan elkaar. Het lapje wat ik gebruik is een resultaat van het sneeuwverven van twee jaar geleden. Kijken of ik dat in een klein quiltje kan om toveren. 

smalle strookjes

Zover ben ik nu. Ik heb nog verschillende smalle stroken stof liggen, er kunnen nog heel wat naadjes bij komen. 

Reacties