Blokken zijn gequilt

 Wat heb ik zaterdag een leuke dag gehad op de quilttentoonstelling in Deventer. Zelfs nog een paar bloggers in levende lijve gezien! Ik heb genoten van de quilts die er hingen. En ook heb ik diverse foto's gemaakt om lekker nog eens na te genieten. Ik was alleen vergeten om van te voren mijn batterijen op te laden. Kreeg ik toch na het maken van de eerste paar foto's al een rood batterijvakje te zien. Ik dacht bij elke keer knippen daarna dat het waarschijnlijk wel de laatste foto zou zijn. Gelukkig kon ik de hele tentoonstelling 1 keer langs lopen en de quilts op de foto zetten die mij het meest aanspraken. Van de foto's laat ik wel wat zien als de tentoonstelling is afgelopen. Vandaag is het de laatste dag dat je kunt gaan kijken. 

Iets heel leuks was trouwens dat er twee siggy quilts hingen en in 1 van de quilts ontdekte ik ook een blokje van mij. Zo grappig om zo een blokje weer terug te zien. En bij het zien van die quilts bedacht ik me ook dat ik van de siggy blokjes toch ook een grote quilt wil maken, met nu een stapeltje van 80 blokjes hier in de kast ga ik daarom eerst nog even verder met verzamelen. 

Alle blokken zijn gequilt

Kijk, alle blokken zijn nu gequilt, hier had ik gistermorgen de quilt op tafel liggen om te beginnen de rand af te tekenen. Ik lees vaak adviezen om quiltpatronen te tekenen voor het dubbelen, maar voor mijn gevoel is het patroon er dan al lang weer af op het moment dat ik kan beginnen met zo'n rand. Ik teken daarom steeds stukje bij beetje. Hoe doen jullie dat?

Erg ver ben ik gisteren trouwens niet met de rand gekomen, ik werd afgeleid door een cadeautje voor onszelf wat werd bezorgd. Een tablet, een goedkope die we zagen staan in het krantje van de Trekpleister. Gistermiddag was het eerst afwachten op thuiskomst van Fouchienus, ik wist de codes voor het draadloos netwerk niet. Later konden we wel een beetje spelen. Kan moeders eindelijk ook met man en zoon Wordfeud spelen. Voor de rest is het nog een hoop uit zoeken, Maar dat komt wel. 

Domper op het geheel was we dat na het bestellen van de tablet op zondag, maandag morgen de gewone computer een melding gaf dat er iets mis was met de harde schijf. Fouchienus heeft nu twee avonden besteed aan het uitzoeken wat het probleem is en ontdekte dat er op de schijf verschillende slechte stukken zitten. Daar moet dus zo spoedig mogelijk een nieuwe harde schijf in. Ben ik blij dat ik tegenwoordig al mijn bestanden op een stick zet. Gelukkig werkt mijn kleine laptopje nog wel. 

Reacties

afbeelding van Gert

Gert (niet gecontroleerd)

Gezellig om je nu eens ontmoet te hebben, leuk om een gezicht bij je blog te hebben. Lekker dat je al aan het quilten bent, ziet er al mooi uit. Ik teken ook meestal het quiltpatroon op de blokken als 'ie gedubbeld is. Gelukkig is er geen quiltpolitie om het te controleren, gewoon doen wat je prettig vindt werken.