En ik heb een affo

Het duurde even voor ik een blogje kon schrijven, de provider deed gisteren moeilijk zodat chrome mijn blog niet kon vinden en vanmorgen alweer. Maar nu kan ik wel schrijven en laten zien dat mijn quilt klaar is. Gistermiddag zette ik de laatste steekjes aan de bies en aan het label. Voor mijn doen heb ik die bies er erg snel aangezet. Daarbij heb ik bij het naaien opgelet dat ik niet de naald steeds met 1 punt op mijn middelvinger ging aan duwen. Want dat gaat zo zeer doen. Heel stom dat ik daarbij dan geen vingerhoed kan gebruiken. Zodra ik die om mijn middelvinger doe bij dit soort naaiwerk ga ik heel gek bezig met mijn hand. Die verkrampt dan helemaal daarom maar naadjes doen zonder vingerhoed.

Veluws souvenir af

En hier is dan de quilt, helemaal af inclusief label.

label

Dat label heb ik voor het eerst zo gemaakt. Zag dat vorige week bij Bonnie. En vond het direct heel erg slim. Ik ben sowieso niet van de hele drukke uitgebreide labels. Dit werkte super dat ene diagonale naadje is voor mij ook wat simpeler te naaien dan zo midden op een quilt netjes een rechte hoek vastzetten. Het is vaak zo lastig vasthouden. Eén van de redenen dat er een paar quilts zonder label zijn. 

Al met al ben ik best een tijd bezig geweest met dit project. Ik kocht het pakket tijdens onze vakantie op de Veluwe in 2008. De stoffen in het mooie doosje werden eerst een tijdje alleen bekeken en geaaid. In april 2009 ging pas het mes erin. Gedurende die zomer maakte ik de blokken. Daarna duurde het tot april 2011 voor ik de randen sneed en aan naaide. In oktober vorig jaar werd het geheel gedubbeld met spuitlijm. En voor de zekerheid een enkele rijgdraad. De laatste weken schoot het quilten pas echt op. Ik heb me echt even gefocust op dit project. Nu is het af en kan ik bedenken wat er nu aan de beurt is. Fouchienus vraagt naar de kippen en dat is heel verleidelijk natuurlijk iets nieuws. Maar ik ga toch eerst de top afmaken van de fruitquilt waarvan ik vorig jaar de blokken maakte. Plus op de quiltgroep maken we een sampler, daar doe ik niet aan mee, maar ik heb gezegd dat ik mijn UFO sampler af wil maken. Daar ga ik ook blokken voor maken. Patchen wissel ik trouwens makkelijker af tussen projecten. Komende maanden komt er vast ook wel een eerste kip op een lapje.  

Reacties