Twee blokken erbij

Deze week heb ik nog twee samplerblokken gemaakt. Ik had al verschillende blokken uitgeprint liggen.

eightpointedstar

Deze eightpointed star ligt nu ook bij het stapeltje. Ik vind dit een erg mooi blok. Denk dat ik ooit nog wel eens een quilt ga maken met dit blok, misschien afgewisseld met nog 1 ander blok. En dan ga ik het wel op de punt verwerken. Nou ja, voor ooit...

En in een sampler moeten toch ook wel ronde naadjes komen. Die heb ik tot nu toe altijd weten te ontwijken. Op mijn beginnerscursus heb ik wel 1 keer een oefenblokje gemaakt, maar voor de rest nooit in een quilt.

drunkard's path

De ronde naadjes vielen mij erg mee. Enne met deze blokjes heb ik ook wel prachtige quits gezien. Bijvoorbeeld in een barnraising patroon. Dan krijgje van die mooie diagonale randen. Ook mooi toe te passen bij een medaillonquilt natuurlijk. Tja, dat krijgje bij zo'n sampler, ga je bij elk blok een vervolgquilt bedenken. Tot nu toe heb ik trouwens steeds blokjes gemaakt uit het Electric quilt bestand. Daar had ik een hele serie bekende blokken uitgezocht, maar ik heb ook nog een boekje liggen met allerlei blokjes. Die ook te maken zijn met de diverse malletjes die ik al in de envelop heb zitten. Ik leg deze trouwens eerst weer even aan de kant. Er ligt ook nog een andere uitstel klus te wachten. De randen om de fruitquilt. Die ga ik volgende week beginnen te snijden. En dan aanzetten. 

En om dan ook rustig in de stoel een simpel werkje te hebben ben ik woensdagmiddag naar boven gegaan en heb een borduurpatroon gepakt wat in 1 van de oude tijdschriften die ik heb staat. Dozen DMC erbij en kijken hoever ik zou komen wat betreft garen. Heel ver zo bleek. Twee kleurtjes had ik niet in de voorraad, maar het waren twee die ik vrij simpel kon vervangen door een ander kleurnummer. Voordat ik de kleuren bijeen kon zoeken moest ik nog wel eerst de bobbins van Mild Menagerie weer in de dozen doen. En zag een tijdje geleden ook dat ik vorig jaar zo de bobbins van Sneeuwwitje in een plasticzak had gekiept om de sorteerdoos vrij te maken. Ook die kleurtjes heb ik weer netjes opgeruimd. 

Peekabooh 2 uur

Twee uur heb ik gisteren geborduurd. Gelukkig lag er ook nog een lap aïda waaruit ik een stuk kon knippen. Ik vind dat niet zulke fijne stof om op te borduren, maar voor een werk wat helemaal vol geborduurd wordt maakt het niet zoveel uit. Binnenkort moet ik wel weer eens op zoek naar wat nieuw stukken jobelan. Ik heb verschillende complete jaargangen Quick and Easy, Cross Stitcher en Cross Stitch Collection staan, met daar in nog heel veel patronen die ik mooi vind. Genoeg in ieder geval om me naast het quilten nog een hele tijd bezig te houden. Eerst maar eens dit kerstproject. Denk niet dat dat deze kerst nog af komt, maar dat zie ik wel. 

Reacties