Een bejaarde UFO

Vorige week heb ik heel erg mijn best gedaan om de randen aan de Fris en Fruitigquilt te zetten. Rustig in etappes door naaien en het lukte me om de affe top mee te nemen naar de bijeenkomst van de Lappenkrans.

affetop

Konden twee dames gelijk de top even omhoog houden voor de foto, want het geheel was groter dan ik had verwacht. Thuis in mijn eentje een foto ervan maken ging ook niet lukken. Ook hier is het me nog niet gelukt om de buitenste rand er helemaal op te krijgen verdikkie. De top ligt trouwens nu wel weer opgevouwen te wachten. De creme achterkantstof is net even te smal. En aangezien ik met de hand wil quilten, wil ik wel een achterkant uit 1 stuk stof. Deze moet daarom maar weer even in de wacht. Heel verleidelijk om dan met niets nieuws te beginnen natuurlijk, maar ik ben streng voor mezelf. EERST wat ufo's afmaken. In mijn naaikamertje ligt deze ook al sinds 2007. 

Mariners compas

De mariners compas die ik maakte tijdens een workshop met onze quiltgroep in 2007. Destijds had ik bedacht om een rand van driehoekjes te maken, of flying geese. Dat laatste vond ik bij dat kompas op de een of andere manier wel toepasselijk. Ik bleef alleen een beetje hangen op de maat van die gansjes etc. Het geheel bleef heel lang in de kast, kwam er alleen af en toe uit om even bekeken te worden of er al een goed idee was om het geheel af te maken. 

Vorige week haalde ik het weer te voorschijn. En met de easy angle ruler/companion angle ruler ben ik gansjes gaan snijden. Nu probeer ik elke dag in ieder geval even 1 keer naar boven te gaan om een kwartiertje/half uurtje te naaien. Heel rustig aan vordert de stapel met affe gansjes. 

gansjes in aanbouw

Mijn snij- en strijkstation lag er gisteren zo bij. Gekleurde driehoeken met aan 1 kant een zwart driehoekje gestikt. Inmiddels is de hele stapel gestreken en liggen ze klaar voor de tweede naaimachine ronde. De eerste 30 gansjes zijn al helemaal klaar. Ik moet alleen nog wat zwarte driehoekjes bij gaan snijden. Daarvoor ligt er nog een grote lap zwarte stof. Deze zwarte driehoekjes heb ik gesneden uit een cirkel van dezelfde stof die ik ook gebruikte voor de mandala cirkel die ik ooit maakte. Die cirkel werd toen achter de geappliceerde weggeknipt. Dat restant is nu helemaal nuttig verwerkt. 

Reacties

afbeelding van Adrie Jansen

daar moest ik wel even om lachen (bejaarde ufo) maar ik heb nu ook zo'n bejaarde top/bijna quilt onder hande.
Ik vind deze mariners compas erg mooi, van kleur, maar ook het patroon!
Laatst zag ik er nog 1 in wording, ik weet alleen niet meer bij wie ;-)
Die ganjes zullen er echt wel mooi bij passen, ik ben benieuwd naar het resultaat!
gr.Adrie