Tweede Kerstdag 2012

De Eerste Kerstdag was gisteren weer heel gezellig met het zo langzamerhand traditionele kerstdiner. Fouchienus zijn moeder en mijn vader komen dan altijd in het begin van de middag. Het diner maken blijf ik stressen vinden. Bang dat iets mislukt of niet smaakt. Ik ben niet echt voor chefkok in de wieg gelegd. Maar gelukkig lukte alles wel. Tussen de soep en het hoofdgerecht was er even een pauze vanwege de cranberry saus die met het bakvocht van de kalkoen gemaakt moest worden. Het geheel smaakte later weer prima. En met lekkere vienetta als afsluiter ging het gezelschap tonnetje rond van tafel.

Vandaag is het voor ons een rustige dag. Straks nog weer een lekkere kerst lunch met warme broodjes, kerststol en suikerbrood en voor vanavond het ik voor Fouchienus, Justin en mij spareribs. Dat is simpel weg uit de vriezer, in de oven en knagen maar.

Lisette en haar vriend gaan met de familie van vriendlief vanavond lekker smullen. Ze worden later vandaag opgehaald inclusief gemaakt lekkers. Hiervoor was Lisette al weer vroeg uit de veren en is ze druk bezig in de keuken. 

Lisette en Erik

Dit beeld geeft de werkelijkheid niet helemaal goed weer. Erik spoelde even een maatschepje af, het snijden en bakken wordt toch echt door Lisette gedaan. En het ruikt heel erg lekker. Nu maar hopen dat ze ook nog tijd hebben om straks af te wassen en op te ruimen. LOL

Reacties