Handwerkbeurs Zwolle 2013

Zo vandaag weer thuis na een heerlijke dag op de Handwerkbeurs in Zwolle. In eerste instantie zou ik dit jaar niet gaan, omdat ik eigenlijk niet zo'n zin had om alleen te gaan. Maar anderhalve week geleden kreeg ik opeens een facebook berichtje van een vriendin. Ooit zaten we samen op de Pedagogische Academie, begin jaren tachtig, Beiden haalden we ook nog de Textiel akte. Toch verwaterde het contact in het dagelijks leven. Maar als we elkaar zien is er altijd genoeg te kletsen. En nu meldde ze dat ze wel naar de Handwerkbeurs wilde en of ik wist of dat leuk was. Nou ik kon het van harte beamen en daarna was een afspraak om samen te gaan snel gemaakt.

Om tien uur stonden wij gisteren dus in Zwolle voor de kassa. En achteraf waren we ook wel heel blij dat we er zo vroeg waren. In de ochtend was het goed te doen qua drukte, in de middag werd het erg druk. We hebben alles echter prima kunnen bekijken en er werden natuurlijk ook leuke aankopen gedaan. Echt veel heb ik niet gekocht, hoe verleidelijk sommige pakketjes ook waren. Ik ben vooral voor nuttig gegaan.

Aankopen

Lekker felgekleurde lapjes voor de kippenquilt. Een rol freezerpaper die ik ook als applicatie hulp wil gebruiken voor die kippenquilt. Ik was al van plan om maar gewoon met de needle turn techniek te gaan werken, net als laatst bij het tulpen blokje voor mijn sampler. Want vorig jaar heb ik allerlei winkels afgezocht voor crackfree. Om de naadjes rond het freezer paper te stijven. Nergens te vinden volgens het mannetje van de mega antieke drogisterij in Veendam werd dat in Nederland niet meer verkocht. Maar tot  mijn zeer grote verbazing zag ik vorige week opeens doosjes crack free en ook spuitbussen staan bij de Appie. Nu ga ik toch de komende weken echt beginnen met die kippen. De knopen zijn gewoon gekocht voor de heb, voor ooit op een leuk vest. 

Tegen drieën, we waren redelijk gaar heb ik de mannen ge-smst of ze al weer in de buurt waren. Ik bedacht me om toch nog garen te kopen voor een leuk vestje wat ik had gezien. Maar helaas het garen wat ik wilde was er alleen maar meer in kleuren die ik niet leuk vond. Heb ik het geld voor dat vestje op het laatste moment besteed aan dit:

lamp

Een nieuwe daglicht lamp, zo'n lamp kocht ik een paar jaar geleden ook op een quilttentoonstelling en bij Ikea kocht ik een staande lamp. Ik heb er een paar jaar veel plezier van gehad bij het handwerken in de avond uren, maar helaas had de lamp de geest gegeven. En "daglichtlampen"van de Gamma halen het toch niet bij deze. Nu kan ik ook in de avond uren quilten op de zwarte stof en ook de steekjes over 1 draadje op Noah's ark zijn weer een stuk gemakkelijker. 

 

 

Reacties