Kippenquilt

Het heeft even geduurd, maar nu ben ik eindelijk begonnen met de kippenquilt voor Fouchienus. Maart vorig jaar zag hij een plaatje van deze quilt voorbij komen in een link. De patronen stonden op de site van Fatcatpatterns. Vanaf maart ben ik ze gaan verzamelen. Ook maakte ik een begin met het verzamelen van stofjes. In september kocht ik in de kerk in Deventer de achtergrondstof. Na een eerdere valse start met een bundeltje fat eights. Ik heb lang getwijfeld over de applicatie techniek die ik zou gaan gebruiken. De needle turn techniek zonder verdere hulpmiddelen ging bij de tulpen goed, maar nu toch maar besloten om freezerpaper en stijfsel te gebruiken.

patroondelen op freezerpaper

Maandag begon ik met de voorbereidingen voor dit eerste blok. Hier zijn alle delen overgetrokken op de freezerpaper. Zien jullie dat deel met nr 16? De hals van de kip? Die was even niet goed gegaan. 

freezerpaper op stof

Dit is een foto van dinsdagmiddag voro ik verder ging met het uitknippen van de deeltjes uit de stof. De blauwe staartveren had ik maandag nog gedaan. 

alles geknipt

Hier is alles geknipt en even op het patroon gelegd om te checken. Dat laatste was maar goed ook, want die verdraaide nr 16 paste niet. Vergeten in spiegelbeeld te knippen en dat stukje moest opnieuw. De volgende stap was het snijden van de achtergrondstof. Ging lekker vlot, maar naar later bleek een beetje te vlot. Ik had vier banen van 13 inch gesneden en even over de rugleuning van de stoel gelegd. Ik dacht allemaal met de stofvouw aan dezelfde kant. Even later stapelde ik alle banen op elkaar om de zelfkanten weg te snijden. En later per 2 banen er blokken van snijden. Had ik bij de laatste set op eens een baan in twee helften in mijn handen. Stofvouw doorgesneden. Nu komt er 1 blok met een naad. Jammer maar niks aan te doen. Gelukkig geen stof tekort. 

overtrekken

Bij gebrek aan een lichtbak patroon en stof op het raam van de keukendeur geplakt en het patroon overgetrokken op de stof. 

oogje klaar

Hier is het oog inmiddels op de kop geappliceerd. Dacht ook dat ik nog een foto had gemaakt van het strijken van de stofjes om het papier, maar dat ben ik vergeten. Kreeg gisteren onverwacht mijn vader op bezoek, hebben we samen bij de strijkplank thee gedronken en gekletst. Nu ben ik bezig met de rest van de kip op de achtergrond vast te maken. Op zich vind ik het appliceren leuk om te doen. Lastig is nog wel een beetje om de volgorde van de delen te bepalen. Sommige delen overlappen andere. De oogjes kreeg ik trouwens niet netjes om het freezerpaper gestreken gisteren. Vanmorgen viel me op dat de grootte van dat kleintje net een oud dubbeltje was en die ander een stuiver. Ha, gelukkig had Martha Hamster boven nog ergens een duppie liggen. Heb de stofjes om geregen om de muntjes en daarna de inslagjes met stijfsel gestreken. Nu zitten ze mooi op de stof. 

 

 

Reacties

afbeelding van Kitty

Kitty (niet gecontroleerd)

Hallo Dineke, leuk hoor dat plakken tegen de ruit. Doe ik ook! Leuk een kippenbouillon. Ik begin binnenkort met kerstquilt, paasquilt moet tot volgend jaar wachten!