Thuis na de vakantie

Zaterdag reden we weer naar huis na een heerlijke vakantie in Zuid-Limburg. Gelukkig was dat net een dag dat het iets koeler en wat meer bewolkt was. We hebben in de twee weken dat we op de camping stonden geen drup regen gehad. Dat was een unicum. Dit jaar was Mischa weer eens een keer mee en ons oude hondje heeft ook genoten. Lekker buiten liggen op het gras en vooral natuurlijk de baas die de hele dagen bij hem was. Plus dan ook nog alle aandacht van mede kampeerders.

lekker rollen

Zo begon Mischa de dagen op de camping even lekker rollen in het gras 's morgens. Aangezien de rest van de kampeerders meestal langer sliepen en geen afleiding vormden, kon hij dan ook even los van de lijn. 

kalfje

Camping "Klein Kullen" waar we stonden is een boerencamping. De boerderij is een moderne melkveehouderij. Het was leuk om tijdens het loopje naar de wc een blik te kunnen werpen in de stal met dames. Die gewoon konden doen wat ze wilden. Binnen staan, naar buiten (vooral 's avonds met die hitte) Op zijn tijd langs de melkrobot. In de twee weken dat we er waren werden er 4 kalfjes geboren. Deze midden overdag, helaas heb ik de geboorte zelf gemist. Het zou volgens de boer nog wel een half uurtje duren. Gingen we even een broodje eten. En daar was hij al. 

Fouchienus en Mischa

Nog even een foto van Fouchienus en Mischa. Ik deed een poging om wat mooie foto's van ons ouwe hondje te maken. 

De warmte van de vakantie weken betekende wel dat we veel bij de tent zijn geweest. Mischa is te oud voor lange wandelingen en hoewel hij graag in zijn bench ligt, kan dat niet in een voortent die heel warm wordt natuurlijk. Daarom zijn we veel op de camping geweest. Lekker lezen maar ik heb ook best veel kunnen borduren. Ik had niet een tas met kleine projectjes meegenomen, maar gewoon Noah's Ark. En die is heel erg lekker opgeschoten. Bij vertrek was ik bezig met de vosjes aan de linkerkant. In Limburg heb ik de rest van de kleine dieren gedaan. Wat was ik blij dat ik dat gepriegel over 1 draadje af had. Daarna verder met het middenstuk. De Lasy Daisy steekjes heb ik even achterwege gelaten. Die doe ik op het laatst, in grote ring, die ik op de tafel vast kan zetten. Dan heb ik beide handen vrij om die steekjes mooi op de stof te laten liggen. 

Noah 102 uur

Nu ben ik bezig met het plaatje van de ark en de afgelopen twee dagen heb ik daar in de tuin ook al weer fijn aan kunnen werken. 

noay 106 uur

Deze week ga ik in de middag lekker verder borduren aan deze. Het kriebelt wel om ook een quilt project te pakken, maar eigenlijk moet ik dan eerst dubbelen en ook een tussenvulling samenstellen uit diverse restanten. Dat is me nu even te warm om te doen. 

We are home again after a lovely holiday in the most Southern part of our country, Zuid-Limburg. A very not-Dutch part, with nice hills and lovely little brooks. We had a great time on a small campsite. It also was a dairy farm. And it was great to see the cows in their modern stable while walking to the toilets. We just missed the little calf being born. The cow delivered just when we were eating lunch. Our Mischa was with us again this holiday and with the warm weather we could not leave him in his bench in the tent. So we spent a lot of time by the caravan. Which gave me lots of stitching time. I had brought Noah's Ark and I made some good progress. When we left home I was stiching the foxes. So I did the panda, turtle, mink and cat picture over there. Also I stitched a lot of the centre motif. Still have to do the lasy daisies. I think I can make them better in my tablehoop. The last picture is this weeks progress. I am now stitching the Ark scene in the afternoon. It is too hot to do anything else. 

Reacties