Quiltdag 't Waar

 Sinds 2006 ben ik lid van de quiltgroep de Lappenkrans hier in Muntendam. Een groep waarmee we in de wintermaanden 1 keer per maand een gezellige quiltbijeenkomst hebben. En als kers op de taart af en toe leuke uitstapjes naar een tentoonstelling. Eén van onze leden woont tegenwoordig in Finsterwolde en is ook lid van een groep in Winschoten. Oorspronkelijk komt zij Riet echter uit Limburg en daar was zij ook lid van een quiltgroep. Met deze dames heeft zij nog altijd contact. Nu kregen wij begin deze zomer een mailtje dat de dames uit Limburg plannen hadden om een weekend naar het noorden te komen, of wij dan zin hadden in een dagje show and tell samen met de groep uit Limburg en Winschoten. Gelukkig hadden voldoende dames daar zin in en sloegen Riet en Margreet aan het organiseren. 

Een gisteren was het zover. Om half tien werd ik opgehaald en vertrokken we naar 't Waar. Bij galerie Waarkunst zou de bijeenkomst zijn. Het weer was prima en tussen de bomen in de grote beeldentuin werden lijnen gespannen waaraan we quilts konden hangen. 

ophangen

Hier zijn de dames nog druk bezig met ophangen van de quilts. 

koffie

Na het ophangen van de quilts was het tijd voor een kopje koffie/thee aan de gezellige grote tafel. De dames uit Limburg waren inmiddels ook gearriveerd vanuit hun logeeradres in Lauwersoog. 

koffie

Nog even een foto van de andere kant van de tafel. Let ook op de super leuke lampen op de plankjes aan de wand. Gemaakt van allerlei materialen o.a. wasknijpers. 

taart

Bij de thee konden we kiezen uit een heerlijk stukje taart. De keuze was appelnoten, worteltaart, monchou met rode tuinvruchten en een citroenmeringue. Moeilijke keuze hoor, voor mij werd het de monchou. 

Hierna gingen we naar buiten om de quilts te bekijken en bij de quilts de bijbehorende verhalen te horen. 

een rijtje

Zomaar een rijtje. 

nog een paar

En nog wat meer. 

blauwe

Deze vond ik erg mooi, en prachtig gemaakt met al die ronde naadjes. Ooit.........

twee bollen

Mijn lensquilt had een vriendje gevonden in de lensquilt van Riet. 

veren

Ook mijn Wip mocht mee en al even hangen. Ernaast hangt een quilt, gemaakt naar de tekening die je er naast ziet hangen. Verschillende dames hebben vorig jaar een tekenworkshop Hundertwasser gevolgd. En met dat ontwerp een quilt gemaakt. 

Na ons loopje langs de quilts hebben we lekker in de tuin gezeten waarbij om de beurt iemand een quilt van de lijn haalde waarover ze graag meer zou willen horen. Deze vertelronde werd weer afgelost door een rondje hapjes en drankjes. Met daarna nog een rondleiding door de galerie. Tegen vieren was het voor de Limburgse dames weer tijd om in de bus te stappen om aan de reis naar huis te beginnen. Tegen half vijf was ik ook weer thuis na een heerlijke, gezellige quiltdag. Is het niet heerlijk dat je dan met volkomen onbekende quiltsters zo'n fijne dag kunt hebben?

Reacties

afbeelding van Willie Landman

Willie Landman (niet gecontroleerd)

Wat een geweldige dag hebben jullie gehad en nog wel zo dicht bij waar ik woon.
Jammer dat ik het niet gelezen hebt, dan was ik even om de hoek wezen kijken.
Prachtige quilts hangen er bij.

Groetjes Willie Landman.

Facebook-reactieblok