Nieuw seizoen begonnen

 Met dat nieuwe seizoen bedoel ik niet alleen de nu toch wel invallende herfst. Maar ook een nieuw quiltseizoen. Vorige week donderdag hadden we met onze quiltgroep de Lappenkrans weer onze eerste bijeenkomst. Altijd gezellig en we zijn nu ook wel met een grote groep dames, 15 maar liefst. Allereerst was er natuurlijk tijd om te kijken wat diverse leden gemaakt hadden in de zomerperiode. Ook diverse affe quilts die waren gestart op onze quiltdag in mei waren er nu te zien. Ik had mijn quilt wel bij me, maar dat is nog geen affo. Ben nog druk bezig met handquilten. 

Daarna kwam het bespreken van een nieuwe groepsquilt aan bod. En voor eventueel later in het quiltseizoen een individuele quilt met logcabin in al zijn vormen als thema. Daar moet ik nog even over gaan nadenken. Ik wil eigenlijk geen groot nieuw project starten. Misschien dat het voor mij een poppenlogcabin wordt. Voor de groepsquilt kregen we huiswerk mee. Het maken van vier cactusblokjes. Met dat huiswerk ben ik gisteren maar begonnen. De volgende bijeenkomst is pas 17 oktober, maar ik heb er een hekel aan als ik zoiets nog in de laatste dagen moet doen. Dan zul je namelijk altijd zien dat er eigenlijk geen tijd is. 

bureau

Mijn bureau was een chaos, eerst maar eens alle dingen wat ik er de laatste weken op had gelegd op geruimd. Nu is er weer werkruimte, die werkruimte is natuurlijk direct weer chaotisch gemaakt met stofjes uitgezocht uit de restenzak. Daarna moest het patroon worden overgetrokken op vlieseline L11. Hebben jullie dat dan ook dat je eerst tig keer naar beneden kan lopen voor: een vulpotlood wat in de doos van de kippenquilt zit, leesbril, schaar. Voor deze artikelen ben ik echt 3 keer naar beneden gelopen, direct fitness er bij. Nog met hindernissen ook want Lotje liep elke keer mee van boven naar beneden. Ze vindt het niet fijn alleen, mag niet in mijn naaikamer en zit dan op de overloop op me te wachten. Rent blij mee naar beneden en vervolgens weer mee naar boven. Uiteindelijk was alles wel over getrokken. De patroondeeltjes ook nog op freezerpaper, daarna uitknippen en ik heb een begin gemaakt met het naaien. Ik moet zeggen dat ik de patroontjes op freezerpaper heel handig vond werken. Paperpiecing patronen vind ik vaak heel leuk, maar ik zat altijd te klieren met die stukjes. Ooit in een workshop werkte je met repen stof die dan naaien werden bij gesneden met een ad a quarter liniaal. Ook handig, maar het vreet stof. Nu is het een kwestie van zo voordelig mogelijk op stof leggen,  knippen en daarna naaien. De stukjes zijn in iedergeval groot genoeg en de tip om met een potlood even de hoekjes aan te geven op de stof was helemaal geniaal.Speld recht door de te naaien uiteinden van de naadjes daarna door de afgetekende puntjes op het toe te voegen lapje, nog even dwars spelden op de naad en de boel kan onder de naaimachine zonder te verschuiven. Na het strijken valt het precies goed.

cactusblok

Inmiddels heb ik het eerste blokje vanmorgen afgemaakt. Nog 3 te gaan. En nu dit zo goed ging opent het natuurlijk perspectieven LOL. Bij de WIM lijst komt nu ook een ppquilt te staan. 

Eerst deze week nog een siggy versturen. Vorige week heb ik er 3 verstuurd. Twee kreeg ik er al terug. 

gerda

Deze van Gerda. 

Lygia

En deze van Lygia. Deze maakte niet zo'n lange reis, het is mijn eerste blokje uit onze provincie hoofdstad wat in mijn quilt gaat komen. Ik kreeg deze week ook nog een mailtje met siggy verzoek uit Madrid. Dit blokje kan ik opsturen en dan heb ik er straks ook 1 uit Spanje in mijn verzameling. 

 

 

Reacties

Facebook-reactieblok