Miniaturen

Het afgelopen weekend was er in Apeldoorn weer de Poppenhuizen en Miniaturenbeurs. Het was al jaren geleden dat ik op de beurs in Arnhem was. De afgelopen jaren kwam er steeds iets tussen en aangezien ik niet zo heel veel bezig was met de mini projecten kreeg dat andere voorrang. O.a. de Legoworld in Zwolle. Zoonlief is inmiddels een beetje van zijn Lego fixatie af, nu mocht ik weer.

Zaterdagmorgen gingen Fouchienus en ik op pad, niet zo heel vroeg hoor, de beurs opende pas om 11 uur. Op weg naar de Americahal vond de Tomtom het nodig om ons bij Apeldoorn-noord al van de snelweg af te laten gaan. Met als gevolg nog een heel eind door Apeldoorn. Bij de terugweg bleek, 1 afslag verder en we reden zo in een minuutje naar de hal. Om even over 11 uur reden we het parkeerterrein op en konden we aansluiten voor het kopen van een kaartje. Na een bezoek aan het toilet door de hal in. Het grote genieten kon beginnen. En dat heb ik daarna ook gedaan. Heel erg genieten van alle moois wat er te zien was. Veel bekende standjes, maar ook veel nieuwe viel mij op. Natuurlijk ook even praten bij diverse bekenden. Tegen een uur of half 1, was ik best toe aan zitten en een hapje en drankje. Jammergenoeg was het terras helemaal vol, dus maar weer terug de zaal in, waar Fouchienus gelukkig een stapel stoelen signaleerde waar ook diverse mensen zaten. Heeft hij ook twee stoelen gepakt zodat we even konden zitten. Zag me zelf al vroegtijdig vertrekken, omdat ik het niet meer volhield. Gelukkig hoefde dat niet en konden we later verder kijken. Om daarna bij diverse stands langs te gaan waar ik dingetjes had gezien die ik zou willen kopen. Ja, ja, echte beurs strategie. 

alle aankopen

Uiteindelijk kwam ik met dit alles thuis. Stofjes en breigarens. Drie pakketjes van schooltassen, handtassen en fietstassen. Waxdraad. Een stukje borduurstof van 20 draadjes op een cm. 

advocaat

Ik ging heel erg voor "nuttige"dingetjes waar ik de komende tijd mee bezig zou kunnen zijn. Maar ook nog een paar dingetjes gewoon voor de leuk. Een flesje zwarte kip advocaat en een pakje thee bij de fam Giesen. En bij Aat Oukes zag ik dit koeien stelletje staan. 

geiser

Bij de laatste zag ik ook dit geisertje. Deze past mooi in het keukentje van het Enpeg huis. Voor de rest ben ik tot de conclusie gekomen dat ik voor de huizen die ik heb toch voornamelijk veel zelf moet maken. Wat er aan spulletjes te koop is toch heel erg gericht op "Victoriaanse" Engelse huizen. En dan is er het bijkomende probleem, dat wat ik erg mooi vind, veel te duur is voor mijn budget. En de dingetjes die ik wel kan betalen vind ik veelal te grof en teveel 13 in een dozijn. Maar ik weet nu wel heel zeker dat ik het toch te leuk blijf vinden om alles weg te doen. Waar ik de afgelopen winter/voorjaar wel aan dacht omdat ik maar niet de rust kon vinden om met het kleine bezig te zijn. 

Reacties

afbeelding van HenricaMaria

HenricaMaria (niet gecontroleerd)

Leuk om te lezen Dineke, die dag neemt niemand je meer af. Je hebt leuke dingen gekocht!
Ik heb dit weekend ook aan jullie gedacht en hoewel niet nodig toch een beetje stiekum jaloers.
Hier nog steeds geen grote mini-evenementen redelijk in de buurt kunnen traceren.
Ik kan er ook niert toekomen om de mini weg te doen, want het blijft kriebelen. De ministuip komt vanzelf weer

afbeelding van thea

thea (niet gecontroleerd)

Dineke, je aankopen zijn heel leuk............dat geisertje.
Doet me denken aan mijn jeugd. Wij hadden er thuis ook zo een.
En je mini, nee niet wegdoen. Het komt weer terug.

Groetjes Thea

Facebook-reactieblok