Tatty weer een beetje verder

Op de een of andere manier werkt de blogroll naast de berichten niet meer. Ik heb het al gemeld bij mijn systeembeheerder, maar denk dat het even duurt voordat het opgelost is. Zijn ergere dingen natuurlijk, gelukkig heb ik veel blogs die ik volg ook gewoon als bladwijzer op mijn computer staan. De blogs lezen kan ik gelukkig wel.

Het gewone leven van 2014 is deze week weer begonnen. Dat betekende gistermiddag weer naar dorpshuis de Menterne voor een middagje samenbreien. Ik had de sokken meegenomen die ik op de pennen heb staan. Een collega breister wilde ook graag weer eens sokken breien. Het was voor haar erg lang geleden en ze wilde het graag leren op een rondbreinaald. Dat kan best verwarrend zijn in het begin, fijn om het dan even te laten zien. Ik weet nog hoe ik in het begin heb zitten klungelen met die rondbreinaald. Nu ben ik blij dat ik wel heb doorgezet, ook met het breien met de draad in de linkerhand. Het lukt nu vlot om zo recht en ook averecht te breien. Oefenen hielp gewoon. 

Komende donderdag hebben we ook weer een quiltbijeenkomst. Ik realiseerde me in het weekend opeens midden in de nacht dat ik mijn huiswerk voor het quilten nog niet had gedaan. Meestal doe ik dat direct de eerste week na de bijeenkomst. Nu niet en ik ben het helemaal vergeten later. Maandag middag maar direct goedgemaakt. Nadat ik eerst in de morgen de puinhopen in mijn naaikamer wat had opgeruimd. Zo'n kamertje is wanneer je er even niks doet heel handig om van alles even snel neer te leggen. Dat was in de december periode iets te vaak gebeurd. En ik had natuurlijk beneden zitten naaien. Het huiswerk was niet zo veel, even een randje naaien rond 4 cactusblokken. 

Daarna dacht ik dat ik ook nog een siggy blokje moest naaien, maar er lag er nog 1 klaar om verstuurd te worden. En die is maandag op de bus gegaan naar Marjolein. Zaterdag had ik van haar deze leuk siggy in de bus gekregen. 

marjolein

O, ja, Tatty Teddy, daar heb ik ook de afgelopen week weer wat aan geborduurd. 

tatty

Heel langzaam komt zijn hoofdje te voorschijn. Ik ben nu bezig met de bontkraag van zijn muts. 5 tinten heel licht blauw, da's vrij lastig om de zien. Meestal kleur ik bij zulke lastige patronen de gemaakte kruisjes af met een merkstift. Maar dat doe ik niet wanneer het patroon zoals dit in een tijdschrift staat. Het vergt dus wat meer concentratie en voor de tv borduren is hierbij vragen om foutjes. 

 

Reacties

afbeelding van Anna

Anna (niet gecontroleerd)

Bedankt Dineke

Het breien op het breiclubje ging goed, maar ik wilde savonds verder met de sok, toen bleek dat ik helemaal geen 64 maar 60 steken op de pen te hebben staan, dus de hiel over teveel steken gebreid. Ik was ook al vergeten de eerste steek niet te breien, dus besloten de hiel weer uit te halen. Nu de hiel van 1 sok alweer klaar, nu gelukkig niet vergeten de eerste steek niet te breien. Op naar de tweede sok en daarna de hak proberen

Groetjes Anna

Facebook-reactieblok