Nieuw blok voor rozen sampler

Wat handquilten betreft ben ik bezig met het laatste blok van de blauw/geel quilt. Daarom kon ik het gisteren niet laten om een ander project van boven te halen. De sampler van de rozenstofjes.

pinwheel

Twee blokken heb ik gistermiddag zitten voorbereiden. Deze en nog een kaleidoscoopblok. Dit blok, een pinwheel variatie zit half in elkaar, straks nog even de andere helft en daarna het volgende blok. Dan moeten er nog twee blokken bij om op een totaal van 20 blokken te komen. Ik heb de blokken die klaar zijn gisteren even uitgelegd op tafel. Wat lukte zonder dat er poezen op gingen zitten. Die laatste twee blokken probeer ik samen te stellen denk ik uit alle malletjes die ik al geknipt heb. 

sokken drops fabel

Deze sokken heb ik gisteravond klaar gebreid. Ze waren de afgelopen tijd vooral een meeneem project naar diverse wachtkamers. Afgelopen vrijdag schoot ik een lekker stuk op bij de oogarts en ook dinsdag kwam er weer een stuk bij. Wanneer het dan zo opschiet pak ik ze ook 's avonds voor de tv er meestal bij. Het werd nog even erg spannend, want het bolletje garen minderde wel heel erg snel. Gelukkig was er na het afkanten nog ongeveer 75 cm garen over. Daarmee heb ik uit de 11 bolletjes Drops fabel die ik bestelde voor het vest in 2012 ook nog twee paar sokken kunnen breien. Denk dat ik binnenkort nog weer wat van dit garen bestel, het bevalt erg goed. Het patroon van deze sokken heb ik uit deel 2 van in 80 sokken de wereld rond van Verena. In de sokken is een verspringend kabelpatroon gebruikt wat een erg leuk effect geeft. Op de foto is het door de flits niet zo goed te zien helaas. 

Reacties

afbeelding van Tania

Tania (niet gecontroleerd)

Je rozensamplestofjes zijn prachtig!
Ja, echt wel spannnend als je je bolletje wol zo ziet opgeraken tijdens het breien.
Gelukkig had je net genoeg.

Facebook-reactieblok