Nieuwe blokken bij de sampler

Ik heb weer nieuwe blokken gemaakt, maar eerst een foto die ik dit weekend al maakte van de merklap.

edcina 40 uur

De volgende etappe was af, hier is er 40 uur aan dit werk geborduurd. Ik ben nu bezig met het 3e grote motief. Over het kleinere motief rechtsboven heb ik nog even getwijfeld of ik het iets naar beneden zou plaatsen, omdat het zo dicht bij het bovenste grote motief staat. Uiteindelijk toch maar niet gedaan en gewoon het patroon gevolgd. 

Afgelopen zaterdag hebben wij een nieuwe naaimachine gekocht. Tijdens de quiltdag had ik nog even bij diverse dames gekeken naar hun machine. De Pfaff 4.0 is rijk vertegenwoordigd bij onze quiltgroep. Bij mijn is het echter niet die machine geworden, maar de Performance 5.0. Nu moet er natuurlijk wel druk geoefend worden om vriendjes te worden met deze heel nieuwe machine. Zaterdag en zondag eerst even spelen op proeflapjes. Erg wennen dat ik het voetje niet meer met een hendeltje omhoog moet doen. Automatisch gaat mijn rechterhand toch regelmatig onder de machine arm door. Gistermiddag heb ik de jellyroll sampler blokken erbij gepakt om gewoon te naaien op deze machine. Voor het eerst ook naaien met een kwart inch voetje. Op mijn vorige machine was die kwart inch naad een beetje ongeveer tussen twee lijntjes op het voetje. Nu langs het voetje genaaid en zowaar twee aan elkaar genaaide vierkantjes van 2,5 bij 2,5 inch passen precies tegen een rechthoek van 2,5 bij 4,5 inch. 

cardtrick

Zo lag het spul voor het blok cardtrick vanmorgen in mijn "blokkenboek". Volgens het boek moesten nu alle kleine vierkantjes in rijen aan elkaar en dan de 6 rijen samen. Zo heb ik dit blok ook maar eens aangepakt. 

rijtje

In eerste instantie wipte ik de blokjes van de verschillende rijen allemaal op elkaar. Maar nadat ik dit eerste rijtje genaaid had, bleek dat er twee toch even waren gedraaid tussen het oppakken en onder de machine door halen. Daarom heb ik alle vierkantjes eerst maar weer op hun plek gelegd en ze twee aan twee op elkaar gelegd vlak voor het naaien. 

twee aan twee

Alles zit hier twee aan twee, linksboven licht het eerste paar weer klaar om nu genaaid te worden. 

rijen

De zes rijen zijn allemaal genaaid. De naadjes heb ik om en om per rij naar links of rechts gestreken. 

cardtrick

En het affe cardtrick blok. Gelukkig geen nare verrassingen van toch gedraaide driehoekjes in het blok wat af is. 

Maple star

Gelijk er achteraan ben ik bezig gegaan met dit blok. Maple star. Een lekker vlot blok weer met alleen de schuine naadjes van de flying gees delen. Daarna heb ik dit blok weer als een grote nine patch in elkaar gezet. Dat werkt met het strijken toch het beste. 

Reacties