Fruitquilt

Met de warmte voor onze vakantie had ik de Fris en Fruitig quilt voorlopig uit de standaard gehaald en naar boven gebracht. Echter vorige week was weer de eerste bijeenkomst van onze quiltgroep van dit winterseizoen. Het quilten begon toch weer wat meer te kriebelen, vandaar dat ik de quilt weer naar beneden heb gehaald en ik weer druk bezig ben met quilten.

fris en fruitig

Er zijn nu 16 van de 42 blokken gequilt. Hier ligt hij op tafel, om weer wat blokjes te voorzien van het quiltmotief. Weer 4 blokjes en na het quilten van deze 4 blokken ben ik al aangekomen bij de buitenste rand met blokken. Dat zijn er dan nog steeds wel 22 hoor, dus nog lang niet klaar, maar we vorderen weer. 

Ik krijg nog wel eens de vraag waarom zou he het quilten met de hand doen. Het gaat toch veel sneller op de machine? Over die vraag heb ik toch eens na gedacht, want inderdaad op de machine quilten, dan zou de ze quilt allang af zijn. Maar ik vind het met de hand gewoon leuk om te doen. Lekker rustig, steekje voor steekje. Dat is voor mij echt pure ontspanning, net als het borduren. Op de machine werken is ook leuk, maar dit werk gewoon met een draadje, een naald en een schaar dat is ultieme rust.