Een schoen gemaakt.

Zo, mijn naaimachine weer thuis en gisteren heb ik me eindelijk eens weer tijd gegund om met quilten bezig te gaan. Allereerst een moet dingetje wat er lag. Een schoenblok maken was het huiswerk van deze maand voor onze quiltgroep. Dit wordt de groepsquilt voor dit seizoen.

schoenblok

Zoals jullie kunnen zien is het bureau een grote chaos. Maar ach, de machine staat, ik kan zitten en links heb ik ook nog ruimte om te snijden/strijken. Die chaos laat ik maar even. Het schoenblok wordt gemaakt met behulp van foundation piecing. 

volgende naad

De volgende naad kan genaaid worden. O, wat moet ik toch nog wennen aan het ontbrekende hendeltje voor het op en neer doen van het naaivoetje. Maar dat zal er toch langzamerhand wel inslijten?

blok af

Na een uurtje was het blok af. Ik vond het beige rietstofje wel toepasselijk voor de blokhak van deze schoen. 

Tot zover de werkzaamheden van gisteren. Ook vandaag heb ik mezelf weer quilttijd beloofd. 

stofjes waterwheel.

Daarom liggen deze stofjes nu op mijn strijkplank te wachten. Ik had deze batiks verzameld voor een patroon van Kaffe Fasset, maar om die quilt te maken moet ik er ook nog diverse meters stof bij kopen. Nu was 1 van de individuele quiltprojecten een quilt maken met behulp van een blok genaamd Waterwheel. En ik bedacht me dat ik dat ook wel een leuk patroon vond voor deze stofjes. Voor het snijden eerst maar even strijken. De shirts en overhemden die er nog lagen heb ik eerst even gestreken. Nu is het speeltijd, tenminste nadat onze oudje even uit is geweest.