Blog geworstel, voorgang Waterwheel en Wenzel

Af en toe wordt de lol in het bloggen toch wel verpest door de systeemperikelen op de achtergrond. De afgelopen tijd bereikten mij verschillende berichten dat een reactie geven op mijn blog niet wilde lukken. Fouchienus kon in die instellingen niks vreemds vinden, maar heeft een reactie blokje via Facebook ingesteld. Dat zie ik echter onder het vorige bericht niet verschijnen. Ziet iemand anders dat wel, bij dit blogje? Nou, ja ik gooi er toch maar een berichtje tegenaan. Er staan al meer dan een week een paar foto's van de Waterwheel quilt op mijn camera.

rijen met driehoeken

Nadat ik alle driehoekjes had gesneden heb ik ze naar boven verhuisd en ben begonnen met naaien. Een donker driehoekje aan een lichte. Tja en daar moet ik dan een systeempje in hebben. Zie hier dan. Twee rijen van 15 verschillende stofjes. Ik kan nu steeds vier lichte en vier donkere lapjes pakken om te naaien. Zodra ik de hele rij heb afgewerkt, schuif ik de lichte lapjes allemaal twee plekjes op. Zo hoop ik te bereiken dat ik straks niet per ongeluk te veel of te weinig dezelfde combinaties heb. 

designwall

Bij het maken van een quilt zoals deze is een designwall wel handig natuurlijk. Nu heb ik niet het geld en de ruimte om daar een dure constructie voor te maken, vandaar deze oplossing. Eerder had ik tegen de plastic schrootjeswand (vreselijk lelijk natuurlijk maar ze zaten hier in mijn hokje nu een maal in en wie weet wat voor muren je hieronder aantreft niet waar?) Piepschuimplaten geplakt met dubbelzijdig tape over de platen zat dan deze lap flanel gespeld. Alleen lieten die platen nogal eens los. Na een aantal jaren broeden heb ik deze oplossing bedacht. Stukken klitteband langs de bovenrand van het flanel gestikt. De andere helft van het klitteband op de muur geplakt et voilá, mijn design wall. 

begin blokken

Na het naaien en strijken van de eerste driehoekjes moeten er natuurlijk alvast een paar op de lap. Ik heb alvast besloten dat ik de driehoekjes inderdaad zo ga verwerken. En niet vier verschillende driehoek blokjes per ster. Over de kleine vierkantjes ben ik er nog niet uit. Die moeten straks ook nog een tijdje op de muur hangen. Maar ik moet eerst nog van vier stofjes de vierkantjes snijden. 

kettingnaaien

Een stapeltje genaaide driehoekjes, klaar om mee naar beneden te gaan om gestreken te worden. Ik kan voorlopig vooruit wat werken aan een quilt betreft. De afgelopen week heb ik niet veel hieraan gedaan. Wel gewerkt aan Wenzel, het vest voor Fouchienus. 

Wenzel

De foto was een beetje lastig te maken en volgens manlief is het nu net een "jutezak" maar ik ben er blij mee tot zover. Dit Verena patroon is trouwens een stuk lastiger dan het vorige wat ik maakte. Had ik eerder moeite met de fouten in het telpatroon. Ook in de beschrijving van de minderingen bij de hals zat een fout. Er staat 26 keer elke 2e nld minderen. Alleen raakte ik in verwarring omdat die minderingen heel hoog moesten beginnen. Ik heb berekend hoeveel toeren ik moest voor de raglanmouwen, berekend waar ik dan moest beginnen met de halsminderingen. En dat zo dan maar gedaan. Halverwege de minderingen twijfelde ik en keek nog eens naar de foto. Daar hebben ze voor de hals 26 keer elke naald geminderd. Ik heb het zo laten zitten. Vind het ook wel mooier zo geloof ik dan die brede boord die dan zo heel hoog gaat. Ik ben nu begonnen met de mouwen. Ook met de meerderingen daarvoor is de beschrijving niet duidelijk. Ik heb het voor mezelf op papier uitgeschreven wat ze volgens mij bedoelen en ben zo begonnen met breien. Kijken waar ik uitkom en dan de lengte aanpassen aan de lange armen van Fouchienus, De raglanminderingen moeten net als bij de panden dus dat gaat wel goed komen.