Waterwheel en bloemen

 De verkoudheid is nog steeds aanwezig hier, maar toch ben ik deze week wel weer bezig geweest met de quilt. Al is het maar af en toe een half uurtje, er zit toch duidelijk schot in de zaak. 

twee aan twee

Op het bureau liggen geen rijen van losse lapjes meer, maar steeds setjes van twee. 

4 patches

En die setjes worden dan weer samen genaaid tot deze blokjes. Steeds 4 dezelfde maak ik. Zo'n setje van vier ga ik dan straks telkens voor 1 blok gebruiken. 

op de muur

Kijk en met een eerste kleine stapeltje blokjes klaar "moeten"ze natuurlijk even op de muur geplakt worden. Om zo een paar dagen achter elkaar te kunnen kijken of dit naar mijn zin is. Terwijl ik nog heel veel aan de top moet doen zit ik al wel te verzinnen hoe ik deze blokken wil quilten. Daar komen dan ook weer een hoop keuzes om de hoek. Ga ik het met de hand doen, of op de machine. Gaat het een "overal" patroon worden of verzin ik iets anders. Gelukkig heb ik nog wel even om daar over te dubben. 

kerststuk

Tot slot nog even heel iets anders. Gisteravond heb ik samen met mijn vriendin een gezellige workshop gevolgd met dit kerststuk als resultaat. Leuk om een keer te doen en zeker voor herhaling vatbaar. Maar ik moet toch eerlijk toegeven dat ik meer van de lapjes en garens en zo ben.