Gelukkig Nieuwjaar

 Een heel gelukkig en vooral ook creatief Nieuwjaar gewenst. Is het zo alweer 5 januari. De laatste weken zijn echt omgevlogen. Hierbij schoot het schrijven van een blogje er helemaal bij in. Ook al omdat ik een beetje zat was van het geklier met de reactieblokjes. Nu toch maar de systeembeheerder gevraagd om het gewone blogreactie blok terug te zetten.

Wenzel af

De laatste weken van het jaar heb ik in alle drukte niet heel veel gedaan. Maar op 30 december was uiteindelijk het vest voor Fouchienus wel af. Met het donkere weer was het een zware bevalling. Het afwerken van de naden met band ging niet zo snel als gehoopt. 

band op de naden

Vooral de naden voor langs de panden waren heel erg lang. Met af en toe even een kwartiertje schoot dat niet echt op. De laatste dagen heb ik er wat meer tijd achter elkaar voor genomen en schoot het eindelijk wel op. 

Nadat ik deze had afgemaakt lag me nog steeds een ander onaf werkstuk aan te kijken. Notabene gebreid voordat ik met het vest voor Fouchienus begon. Daarna duurde het kopen van knopen even en op het laatste was het wachten tot de goede rondbreinaald weer leeg was voor het breien van het halsboordje. Dat heb ik op Oudjaarsdag nog gedaan. Knopen ook aangenaaid en klaar was ook dit vest van Stonewash garen. 

stonewash vest

Lekker gevoel was dat hoor, deze twee projecten toch nog af in 2014. 

Wat breien betreft ben ik nu nog bezig met 4 dingen geloof ik. Van deze 4 projecten wil ik echt deze nu vlot afmaken. 

Lady sunnyside

Het Lady Sunnyside vest van Drops Big Fabel. Ik ben bijna bij de laatste meerderingen na de taille. Daarna even kijken en meten hoe ik de lengte vind. En natuurlijk moeten er dan nog mouwen gebreid worden. Ik hoop dat dat me met deze rondbreinaald gaat lukken, met de magic loop methode. Anders moet ik eerst een langere naald bijkopen. Heb ik geen zin in, want dan pak ik in afwachting van die naald eerst weer een ander breiwerk met als gevolg dat dit daarna natuurlijk blijft liggen. Ik ken mezelf al wel een beetje. 

Nu het grote vest van de voetenbank af is, is er weer ruimte om daarop een borduurwerk te hebben liggen. Ik ben bezig met het allerlaatste blokje van de merklapblokjes. 

randjes

Ook dit blokje borduur ik vol met randjes, hierbij gebruik ik de patronen van het Randje per week 2014 project. Zo'n hele lange lap met randjes zie ik me nog niet snel borduren. maar zo kon ik de randjes wel gebruiken. Ik heb al even gemeten hoe groot deze blokjes nu uiteindelijk zijn. Ik heb immers gewoon de lap borduurstof in 12 vakjes verdeeld. Gelukkig kwam ik tot de ontdekking dat ik blokjes heb van 4,5 inch. Een fijne maat om te verwerken in een quiltje. 

Dat duurt nog wel even. Allereerst is het nu tijd voor het uitlaten van Mischa. 

 

Reacties

Facebook-reactieblok