Het oog van de naald

Met veel plezier hebben mijn vriendin in ik na onze woensdagavondwandeling al twee weken gekeken naar "Door het oog van de naald"op RTL4. Het programma haalt het niet bij het origineel. Minpuntjes vind ik vooral het werken in duo's en dat het de nadruk toch meer ligt op stofkeuze en ontwerp dan op technische vaardigheden. Mike de Boer werd er gisteren trouwens heel fijntjes op gewezen dat een jurkje dat hij direct afkeurde technisch gewoon heel goed gedaan was. Toch is het leuk om te kijken, vooral als je beiden best ook verstand van zaken hebt. Ik kan me ook heel erg verheugen op de start van het nieuwe seizoen op de BBC. Die ga ik opnemen, omdat ik de tijd van 9 tot 10 niet zo handig vind. Andere Nederlandse programma's beginnen toch vaak om half. Voor mijn was de start van deze programma's net het laatste zetje wat ik nodig had om ook weer wat kleding te maken achter mijn machien. Al voor de zomervakantie had ik een patroon getekend en op stof gespeld, maar het kwam er maar niet van om te beginnen met naaien. Boven heb ik voor kleding maken toch net te weinig ruimte. Dinsdagmorgen heb ik stofdelen geknipt, beleggen verstevigd etc.

patroondelen knippen

En met naaien een begin gemaakt. Eigenlijk het eerste kledingstuk op de nieuwe machine. Tot nu toe heb ik daar vooral quilt delen op gemaakt. Kleding maken is dan toch weer heel anders. Voor deze stretch spijkerstof eerst de geschikte steken op zoeken. Daarna maar gewoon beginnen. Beetje onwennig eerst, maar nu gaat het weer heel lekker. Ik heb gelukkig niet een beperkt aantal uren om mijn jasje te maken. Gewoon rustig regelmatig een paar uurtjes werken en tussendoor zeker ook mijn pauzes nemen. 

panden

De panden zitten nu in elkaar, naden zijn geperst en waar nodig doorgestikt. Nu het volgende onderdeel, de kraag. Daar zie ik best een beetje tegenop, een reverskraag, dat is heel lang geleden dat ik die heb gemaakt. (vandaar even een blogje schrijven LOL) Tijdens het naaien van de zij- en schouder naden bedacht ik me wel dat ik voor de hals achter nog een beleg deel moest maken. Volgens patroon wordt de blazer gevoerd, maar deze spijkerstof laat ik ongevoerd. 

Nu eerst een kopje thee en dan toch maar beginnen aan die kraag. 

Reacties

afbeelding van Teddie

Teddie (niet gecontroleerd)

T is toch leuk om te zien wat anderen met een patroon doen, wat voor stof ze kiezen, hoe dat uitpakt... Ik heb (ook) sinds kort een nieuwe naaimachine, dat is ook al inspirerend, maar zo'n programma toch ook! Succes met je blazer!

afbeelding van Teddie

Teddie (niet gecontroleerd)

T is toch leuk om te zien wat anderen met een patroon doen, wat voor stof ze kiezen, hoe dat uitpakt... Ik heb (ook) sinds kort een nieuwe naaimachine, dat is ook al inspirerend, maar zo'n programma toch ook! Succes met je blazer!

Facebook-reactieblok