Allerlei dingen gedaan

De afgelopen weken heb ik van alles gedaan. Alleen even geen zin om foto's te maken en een blogje te schrijven. Dat gebeurt me af en toe. Ben eigenlijk wel aan het twijfelen of ik door zal gaan met bloggen. Daar ben ik nog niet uit. Maar aangezien ik vandaag iets heb opgepakt wat ik al heel lang niet had gedaan toch ook maar een blogje schrijven.

Spaanslandschap

Dit doekje staat al zeker twee jaar op de kast. Indertijd mee begonnen, maar de wolken en ook de voorgrond zinden mij niet, waardoor ik best ontmoedigd raakte om ermee verder te gaan. (kliko zou ook een optie zijn natuurlijk) De laatste tijd begon het echter weer te kriebelen om de verftubes weer naar beneden te halen. Vandaag eindelijk een dag gewoon thuis. Ik heb de kwasten daarom maar gepakt voor een dik uur. Het doek ziet er nu dan ook zo uit. 

na een uurtje

Ben al wat meer tevreden over de lucht nu. De lange muur heeft wat meer vorm gekregen en ook de hoop bladeren ligt er nu. Volgende keer weer verder. Misschien morgen al, anders wordt het volgende week tijdens de paasvakantie. 

In de avonduren ben ik toch weer bezig met een groter breiwerk. Het garen kocht ik laatst in Stadskanaal. Daar waren we op een zaterdagmiddag heen gereden voor een bezoek aan de Stoffenspecialist. Bij de stoffenwinkel heb ik een paar mooie lappen stof voor kleding gekocht. En op de terugweg, na wat zoekwerk door het centrum van Stadskanaal ook nog katoen/acryl garen meegenomen voor een zomervestje. 

zomervestje

Een patroon van Drops wat op de rondbreinaald gemaakt wordt. Ik ben nu bezig met de schouderpas. Eerlijk gezegd ben ik er nog niet overuit of ik dit nu handig vind breien. Vooral het begin van de schouderpas vond ik erg lastig. De steken schoven bij het invoegen van de mouwen niet echt soepel over de naald. Nu gaat het weer beter, het trekt niet meer zo erg. Dat is ook wel zo prettig voor mijn handen. De pas vordert langzaam maar zeker. Zulke lange naalden met veel steken gaat het beste voor de tv bij mij. Ik heb de afgelopen weken dan ook alle afleveringen van House of cards gekeken. Voor de rest van de pas moet ik nu weer opzoek naar een nieuwe serie. 

De naaimachine heeft het vorige week druk gehad. Van één van de lappen stof heb ik een shirt gemaakt uit de nieuwste Knipmode. 

shirt

Was wel even puzzelen welke steken ik het beste kon gebruiken voor dit dunne tricot op de nieuwe machine maar het is prima gelukt vind ik. De mouw afwerking met de tweelingnaald ging zelfs boven verwachting. Op mijn eerdere machine was het altijd best even uitzoeken wat de beste draadspanning was. Dit apparaat had een prima spanning, eens ingesteld op naaien met de tweelingnaald. 

O, ja, ik vond nog een andere foto op het toestel.

alle blokken waterwheel

Alle blokken voor de waterwheel quilt zijn af. Ze moesten daarom even met zijn allen op de vloer zodat ik ze enigzins kon verdelen en daarna in stapeltjes weer terug bij de machine. Ik heb twee rijen nu aan elkaar. Ik heb alleen nog geen idee wat ik qua rand wil, daarom blijft het verder naaien er ook even bij denk ik. Komt wel weer. 

Tot slot nog een foto van ons ouwe hondje. Ook om mezelf eraan te herinneren dat het wat betreft het weer toch echt wel de goede kant op gaat. Al zou je dat niet zeggen deze week. 

Mischa buiten

Laatst met de mooie dagen hebben we al wel even buiten kunnen zitten met zijn tweetjes. Niet te lang, dat is voor deze lieverd dan toch net even te koud op de tegels. Ook al omdat hij na een tijdje in de schaduw gaat liggen. 

 

Facebook-reactieblok