Bevrijdingsdag

Op deze Bevrijdingsdag maar eens even de tijd nemen om een nieuw blogje te schrijven. Op de fotocamera staan verschillende foto's alweer enkele dagen te wachten tot ik ze upload.

zomervestje

Allereerst deze een zomervestje gebreid van katoen, Cocktail. Op de foto lijkt de kleur nogal blauw, maar in het echt is het meer blauw/groen. Het was voor het eerst dat ik een vest op deze manier heb gebreid. Aan een stuk de panden breien, wat heel handig was bij het breien van het patroon. Ter hoogte van de armsgaten moesten eerst de mouwen worden gemaakt en die werden er tussen gevoegd. Iets wat ik de eerste paar naalden heel erg lastig vond. De boel begon bij de gedeeltes die onder de arm komen heel erg te trekken. Met als gevolg dat ik tijdens het breien last van mijn handen kreeg. Gelukkig was het probleem na een toer of 5 over. 

detail vestje

Hier nog een detail van het patroon aan de onderkant van het vestje. Ik vond het een erg leuk patroon om te breien, kon het zelfs tijdens het kijken naar de tv doen. En dat tv kijken heb ik tijdens het breien van deze lange toeren veel gedaan. Een groot deel van de Netflix-serie House of Cards. Ideaal, de ene aflevering na de andere als je een groot breiwerk onderhanden hebt. 

16steekdeken

Kennen jullie deze nog? Aan deze deken ben ik vorig jaar net voor de vakantie begonnen. Ik maak de deken van restanten sokken wol. Het middenstuk lijkt op het moment een beetje bobbelig. Ik heb goede hoop dat dit er uit gaat bij het blokken van de deken. Wanneer ik nu de punten iets aantrek ligt de deken namelijk wel vlak. Ach en anders maakt het me toch niet uit. Lekker warm wordt het dekentje toch wel. 

gehaakt truitje.

Begin april zag ik op facebook een foto langskomen van een gehaakt zomertruitje. Ik had nog wat katoenen garen liggen en ben daarom ook begonnen met het haken van een soort gelijk truitje. Met de nadruk op soortgelijk, ik heb geen patroon daarom is het een beetje uitvogelen hoeveel lossen ik steeds moet doen voor een ronde en ook wanneer ik straks klaar ben met het bovenste deel. 

 

Facebook-reactieblok