Haakwerk en siggies

Al enige jaren verzamel ik Siggy blokjes voor een mooie quilt. De afgelopen week zijn er weer twee bijgekomen. Inmiddels is mijn stapeltje blokjes wat klaar lag om verstuurd te worden geslonken tot 1. Binnenkort maar weer wat blokjes bijmaken.

Denise09062015

Deze leuke ontving ik van Denise uit Luxemburg. De stervorm is ontstaan door een mooie manier van vouwen. Toch maar weer eens het boek over vouwpatchwork uit de bieb meenemen. 

heidi 07062015

Op deze moest ik een tijdje wachten, maar fijn dat ik toch nog een mooi blokje van Heidi mocht ontvangen. 

Naast de siggieblokjes ben ik tussendoor met allerlei dingetjes bezig. Het begin van de gehaakte top uit het vorig blogje is uitgegroeid tot een affe top. 

gehaakte top juni 2015

Dit is hem geworden. Ik ben er blij mee, en afgelopen week heb ik de top ook al kunnen dragen, met een zalmkleurig shirt eronder stond het prima. Deze kan straks in de caravan voor de vakantie. De paspop heb ik eind mei gekocht van mijn spaar- en verjaardagsgeld. Ik ben er erg blij mee, een super hulp bij het maken van kleding en zo is het ook een fijne assistente bij het maken van een foto van een kledingstuk. 

Even denken wat heb ik verder nog gedaan. Breien aan de 16 steek deken, ik ben nu bezig met de blauwe kleuren sokkenwol. Een nieuwe foto heb ik nog niet gemaakt, want echt veel groter is de deken nog niet geworden. De rondes worden immers steeds langer. 

Vorige week zag ik op facebook een project langskomen op Wolplein.nl. Een gehaaktje zomer shawl van grannies. Leuk om te zien en aangezien ik al een tijdje iets met grannies wilde doen (alleen niet iets heel groots) en we vrijdagmiddag toch even naar de AC tiòn moesten heb ik daar wat bolletjes katoen gekocht. Een verloop kleur met mint en blauw. Van 1 bolletje heb ik nu 7 vierkantjes gehaakt. Ik ben 18 nodig. Elke dag een paar denk ik. 

grannies

Voor een klein projectje vind ik dit wel leuk werk. En omdat het garen van kleur verloopt hoef je niet heel veel draadjes afhechten later. Dat was in de gehaakte top wel anders, voor elke toer had ik daar 2 draden om af te hechten. Iets wat ik gelukkig steeds tijdens het haken heb gedaan. Denk ook dat ik bij deze vierkantjes de draden even af ga hechten voor ik met het volgende bolletje begin. 

Nu er weer een blogje staat, toch ook nog een foto van het geheime project wat ik in april maakte voor de trouwdag van mijn zwager en schoonzus. 

loves promises

Voor dit project was ik weer erg blij met mijn voorraad tijdschriften. Deze komt uit een oude Cross stitcher en was erg leuk om te maken. Zelfs de rand, werken met veel herhalingen zijn normaliter niet echt mijn sterkste punt. Het was daarom natuurlijk ook maar goed dat het geheel op een bepaalde datum af moest zijn. 

Deze week wil ik nog een zomerjurk voor mezelf afmaken. Er moeten nog even zomen in mouwen en onderkant. En daarna denk ik nog wat blokken van de Waterwheel quilt aan elkaar naaien. Hopelijk heb ik dan aan het eind van de week weer een blogje. 

 

Facebook-reactieblok