Vakantie breiwerk en weer spelen met lapjes

 Voor in de vakantie had ik niet veel hobbyspul meegenomen. Alleen maar een paar bollen sokkenwol. Met het breien van de sokken ben ik wel af en toe bezig geweest, maar ik heb toch meer gelezen in de vakantie. Bibliotheekboeken en ook twee boeken van onszelf, fijne Zweedse detectives van Camilla Lackberg. Het paar sokken waar ik voor de vakantie al mee bezig was heb ik vorige week tijdens het kijken naar de Tour de France afgemaakt. 

lana grossa sokken

Gewone rechttoe rechtaan sokken gebreid van een fijne Lana Grossa sokkenwol, ik vond de kleurtjes in deze bol zo leuk. Ook nu ben ik weer bezig met een paar sokken, ook weer voor mezelf, hierna staan sokken voor Fouchienus op de rol. Ik had voor ons beide een bol meegenomen. 

Opal sokken

Dit bolletje Opal sokkenwol vind ik ook leuk van kleur. Is gebaseerd op werk van de kunstenaar Hundertwasser. Doet mij trouwens meer aan Van Gogh denken. Het leuke aan het breien met wol zoals dit vind ik toch altijd: "Hoe gaat het kleurverloop werken?" Dat kan ik echt niet van te voren zien aan de bol. 

Nu Fouchienus deze week weer naar zijn werk is heb ik ook het quilten weer opgepakt. Dat heeft voor mijn gevoel het laatste jaar echt op een veel te laag pitje gestaan. Komende winter wil ik toch proberen om dat meer in te passen in de huiswerkbegeleidingswerkzaamheden. Tijdens onze vakantie was er een siggy verzoek binnenkomen. Mijn stapeltje kant en klare siggies was op, een mooie reden om dinsdagmorgen achter de naaimachine te kruipen. Gelukkig had ik wel een fat quarter in huis om nieuwe driehoekjes van te snijden. 

stofsnijden

Voor het snijden moest dit lapje natuurlijk eerst nog even gestreken. Daarvoor heb ik de strijkplank maar in de kamer gezet. Ook in verband met de Waterwheel quilt waar ik later mee bezig wilde, alleen... Guus vindt die strijkplank een ideale uitkijkpost. Ik blijf echt kattenharen van die plank halen. 

siggieblokjes

Een uurtje later had ik deze blokjes klaar. Eén ervan heb ik direct verzonden naar Ineke in Almere. En gisteren lag ook een mooie siggy van Ineke in de brievenbus. 

siggy Ineke

Zo mooi gedaan ook weer met het borduurwerkje. 

Na het werken aan de siggies kwam mijn Waterwheel project weer op de tafel. Ergens in mei had ik daar voor het laatst aangewerkt en ik was bezig met het aan elkaar naaien van de blokken tot rijen. 

waterwheel

Elke rij met blokken heb ik gemerkt met een letter. Ik ben nog steeds heel blij met de grote tafel, waardoor ik de blokken naast de machine goed  uit kan leggen, dat voorkomt toch een hoop missers in de volgorde van aan elkaar zetten. En verdikkie denk je methodisch bezig te zijn geweest en dan ontdek je dit. 

naadjes strijken

De bedoeling was dat alle naadje van de blokken op de zelfde manier werden gestreken, zoals het blok links. Dan kon ik door steeds het tweede blok een kwart slag te draaien alle naadjes mooi aan laten sluiten omdat de naadtoeslagen afwisselend naar boven of onder wezen. Daarvoor moesten de lange naden in het blok steeds naar de buitenkant gestreken. Blijkt nu dat ik dat van een hele serie niet heb gedaan, die zijn gestreken als het blok rechts, met de naadjes naar de middenste baan. Ik had al iets gemerkt bij de eerste rijen blokken, maar niet echt gekeken. En eigenlijk daarom de boel eerst aan de kant gelegd en niet weer opgepakt. Omdat het niet zo vlot zou gaan als ik had gedacht. Nu heb ik steeds bij het uitleggen van de blokken de naadjes eerst omgestreken naar de goede kant. Gistermiddag lag de laatste rij klaar om aan elkaar gezet te worden.

 laatste rij

Die rij zit inmiddels ook aan elkaar, gistermiddag heb ik ook nog twee rijen samen kunnen voegen. Wat gelukkig heel gemakkelijk ging, zonder zelfs te spelden. Steeds van naadje tot naadje op elkaar houden ging prima. Zo ben ik toch heel tevreden over de Marti Michell mallen en ook over het kwart inch voetje bij de naaimachine. Alles past super. 

 

 

Reacties

Facebook-reactieblok