Waterwheel en kippen

Alle blokken van de waterwheelquilt zitten nu aan elkaar en deze week had ik de gelegenheid om ze op de foto te zetten. Even samen met Lisette de quilt op de waslijn hangen. Er was even niet al te veel wind. Veel wind is voor mijn gevoel wel een kenmerk van deze zomer.

waterwheel blokken

Dit is het geheel van de Waterwheelquilt. Tijdens het maken was ik best een beetje zenuwachtig of ik het effect uiteindelijk wel mooi zou vinden, maar ik heb me voor niks zorgen gemaakt. Ik vind het prachtig zo met die donkere steren die er hier en daar uitspringen. Nu is het sparen geblazen om stof voor de rand te kopen. Ik denk een donkere smalle en daarna een bredere bies in een midden tint. De berekeningen voor de meters zijn gemaakt.

In afwachting van de aankoop van de stof heb ik gelukkig wel iets anders quilterigs. De Kippenquilt voor Fouchienus. In een map liggen al een hele tijd 7 affe blokken. De afgelopen week heb ik daar het achtste blok bij gemaakt. 

bezig met kip acht voorbereiden

Eerst de patronen overtrekken op freezerpaper. 

stofjes uitgezocht

Hier zijn alle delen uitgeknipt uit de stof. Het uitzoeken van de verschillende stofjes voor een kip is altijd weer leuk. 

kip 8

En hier na een dikke week het uiteindelijke resultaat van dit blok. Het moet nog gestreken, maar dat doe ik voor ik de blokken aan elkaar ga zetten. 

acht kippen

Hier nog een overzichtsfoto van alle kippen (en hanen) blokken die nu af zijn. De voorbereiding voor het negende blok ben ik gisteravond gestart. Ik hoop dat ik er vandaag aan toe kom om de stofjes uit te zoeken en de delen te knippen. Een deel van het appliceren heb ik lekker buiten kunnen doen. Met als groot voordeel natuurlijk veel licht. Maar de wind gooide soms toch ook wel roet in het eten. Je wilt immers niet dat die kleine deeltjes weg gaan waaien. Terwijl ik bezig was met dit blok bedacht ik me dat ik het appliceren toch wel heel erg leuk vind. Gewoon lekker met die losse lapjes in de hand zitten en zien hoe langzaam de afbeelding ontstaat. Er komt vast wel weer een nieuw appliceer project aan de komende tijd. 

Facebook-reactieblok