Uitstapje

Afgelopen zaterdag zomaar aan het begin van de middag bedacht om naar de Open dag bij de Stofmeid in Borger te gaan. Even een klein quilterig uitstapje, gewoon zomaar. Het weer was immers mooi, gelukkig geen onweersbuien, dat hebben we al enkele keren meegemaakt bij diverse open dagen in deze tijd van het jaar.

open dag Borger

Het is altijd weer leuk om rond te kijken bij de diverse standjes in de grote tuin. Weer een leuk aanbod van workshops. Maar ik houd me voorlopig toch maar aan mijn plan om eerst eens wat projecten af te ronden. Ik had net tegen Fouchienus gezegd dat ik het zelf verven van stof voor een project toch eigenlijk te veel gedoe vond, qua voorbereidende werkzaamheden, toen we langs een standje kwamen met Trapsutjies verf. Ik heb met de dame daar even gesproken. Van quilters in de quiltgroep had ik eerder gehoord dat stof met die verf vrij hard was en daar heb ik naar gevraagd. Met de transparante verf viel dat harde heel erg mee. Kijk en dan wordt het toch weer verleidelijk. Ik heb me uiteindelijk ingehouden, maar voor de toekomst misschien toch wel. 

wat lekkers

Na een tijdje op de open dag is Fouchienus het dorp in gelopen met zijn fototoestel. Nadat hij weer terug kwam was het tijd voor een kopje koffie/thee met een lekker gebakje erbij. 

stencil

Al een tijdje ben ik regelmatig aan het snuffelen tussen het aanbod van quiltstencils bij diverse winkels. Nu kwam ik deze tegen. Een blokpatroon van 4 tulpjes, een hoekpatroontje en een randpatroon. Deze hangt nu in mijn naaikamer te wachten tot ik hem kan gebruiken voor de sampler van de rozenstofjes. Denk dat dat nog wel even kan duren, maar ik ben blij dat ik er nu een patroon voor heb. 

In de afgelopen week ben ik ook nog lekker bezig geweest met de kippen. Met als resultaat blok 9 af en ik ben al weer bezig met het appliceren van blok 10. De blokken 11 en 12 zijn ook geprint ik kan dus lekker vooruit met alle blokken. 

kip 9

Nummer 9 is ook weer een gezellig haantje geworden. Het appliceren van de puntjes ging weer even lastig. Ik had alle puntjes net de verkeerde kant op gestreken. Tja, dat krijg je wanneer er zo veel tijd verstrijkt tussen het maken van de verschillende blokken. Bij kip nr. 10 heb ik het gelukkig wel onthouden hoe het ook al weer het handigst ging. 

sokken

En nog even mijn affe sokken laten zien. Gebreid van Opal Hundertwasser garen. Weer een paar lekker vrolijke sokken voor mezelf voor deze winter. Inmiddels staat er weer een paar op de pennen, voor Fouchienus deze keer. 

 

Facebook-reactieblok