Dagje genieten in Deventer (1)

Dat was het echt afgelopen zaterdag. Genieten van heel veel quilts in de Eusebius kerk op de tentoonstelling van het Quiltersgilde. Afgelopen voorjaar had ik al twee treinkaarten gekocht zodat Fouchienus en ik samen konden gaan. Lekker rustig met de trein. Helaas kwam dat laatste niet uit. Wegens werkzaamheden aan het spoor reden er tussen Assen en Hoogeveen bussen. Op zich prima geregeld, maar wel twee extra keren overstappen. En op de heenweg een trein die te laat binnenkwam in Zwolle waardoor de trein naar Deventer voor alle overstappers zo weg reed. Dit alles had tot gevolg dat de heenreis 3 uur duurde. Gelukkig maakte de tentoonstelling veel goed. Mijn strategie was deze keer eerst een ronde kijken en foto's maken.En ik heb veel foto's gemaakt, een dikke honderd, daarvan een kleine impressie hier op het blog. Tegen een uur of 1 ben ik naar buiten gegaan om mijn broodjes te eten op een bankje in de zon. Na een tijdje weer terug om nog een ronde over de tentoonstelling te doen om gewoon nog eens te kijken.  

logcabin variatie

Verknipt achtpunter van Jan van Roest. Een quilt die ik met extra veel belangstelling heb bekeken, staat al heel lang op mijn WIM lijstje. 

beestjes

All things bright and beautiful van Ief van der Zon. 

Helaas heb ik van deze quilt geen mooie foto kunnen maken. En ik vind hem zo mooi, de blokken gecombineerd met dat hele mooie appliceer werk. Zo leuk om al die beestjes te ontdekken. 

snailtrail

Slakkenspoor van Cathrien Wemmenhove. 

Gewoon mooi door al die kleurtjes en de prachtige blauwe rand. 

molentjes

Triple Dutch van Ans Kouwe-Ickenroth.

Ik merk dat ik steeds meer voel voor quilts met een lichte achtergrondstof en fellere kleurtjes. 

seizoenen

Koude Rillingen. Een groepsquilt van Mieke vd Blom, Liesbeth de Boer, Els Buts, Jeanette Broer. 

Koude rillingen want een lap geverfd met ijsblokjes, maar ik vind het toch een heel warme harmonieuze quilt. 

kompas

Magisch Kompas van Lonneke Koelma - Deltenre

Weer een quilter die ook houdt van fellere kleuren op een lichte achtergrond. Prachtig vind ik deze. 

Ik heb nog wat meer foto's in mijn blogselectie, die komen in een volgend blogje. 

 

Reacties

afbeelding van Nellie

Nellie (niet gecontroleerd)

Als u wilt kan ik u een heel duidelijke foto van de inderdaad prachtige quilt All things bright and beautiful toesturen.
Met vriendelijke groeten, Nellie

Facebook-reactieblok